Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Telefon k modlitbě růžence

Společenství je vynikající věc. Evangelizační buňky ve farnosti Zubří jsou velice aktivní i co se týče aktuálních modliteb za aktuální potřeby. I v tom je evangelizace, že se umíme vyzvat k modlitbě a společně se modlíme. V tomto společenství to za těch 5 měsíců není první případ naléhavé modlitby.

 

Asi známe přísloví, že koho Pán Bůh miluje, toho křížem navštěvuje. Začínám mít takový pocit, že kolem tohoto společenství evangelizační buňky je nastaveno mnoho křížů a mnoho výzev k modlitbě a to výzev velmi potřebných a aktuálních.

 

Tak mi dnes v 15:30 volal vedoucí buňky Milan a žádal o modlitbu. Telefonát přišel zrovna včas. Růženec jsem ještě nestihl a tak hned po telefonátu jsem ho uchopil do ruky a začal se modlit všechna tajemství co nejpozorněji, tedy od 15:40 jsem začal, rozsvítil vánoční stromek a s pohledem na Betlém se celou modlitbu soustředil.

 

Ono to soustředění na 20 desátků není tak jednoduché, poctivě dělal jsem, co se dalo.

 

Mimochodem, při vlastní modlitbě růžence mě dnes napadl celý scénář na letošní živý betlém, který by mohl být, ale asi nebude a bude-li, tak to zkusím na Hromnice, takže času ke scénáři je dost, že by mohl být živý betlém podle radostného růžence - to ještě nebylo.

 

Tuto věc však nepíšu ke chlubení, ale k výzvě: Nebojte se pomodlit na tento úmysl. Mezi námi je mnoho náhle těžce nemocných a za tak náhle těžce nemocnou jsem se rád pomodlil a budu modlit dál. 

 

V úterý v 7:45 je na tento úmysl slavena mše svatá v Zubří. Kdo tedy chcete, nestyďte se přidat.

 

Modlitba svatého růžence stmeluje rodiny i společenství, přímluvná modlitba je silná a víme, že Ježíš své i naší Matce nic neodmítne. 

 

Součástí každého desátku růžence je i Modlitba Páně, kde prosíme, aby se stala Boží vůle. Věříme, tedy, že Duch se za nás přimlouvá vzdechy, které nelze vyjádřit a že jeho přímluva za křesťany je ve shodě s Boží vůlí.

 

Tak díky všem, kteří se zapojí a jejichž přímluva bude silnější o jednu přímluvu.

Zobrazeno 675×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

9. den - 7.1.2021 - Modleme se za vlažné duše, které Kristu Pánu způsobily tolik utrpení v Getsemaně.

Nejmilosrdnější Ježíši, který jsi dobrota sama, přiveď do svatyně nejmilosrdnějšího Srdce všechny vlažné duše. Ponoř je do ohně své čisté lásky a rozehřej znovu jejich srdce svou horlivostí, aby i ony chválily tvé nevyčerpatelné milosrdenství.

Věčný Otče, pohleď svým milosrdným okem na vlažné duše. Pokorně tě prosíme pro hořké utrpení tvého nejmilosrdnějšího Syna a našeho Pána Ježíše Krista a pro jeho tříhodinový smrtelný zápas na kříži, zapal je novou horlivostí pro tvou slávu a vlej do jejich srdce opravdovou lásku, aby v ní vydávaly svědectví skutky milosrdenství na věky. Amen.

Sv. Jene Pavle II., oroduj za nás!

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Takto novéna končí a většinou vrcholí nedělí Božího Milosrdenství. Tentokrát však vrcholíme pátečním postem na tento úmysl.

Zobrazit 28 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio