Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Sny o Drahotuších

Mám rád šmouly a tak se pokusím parafrázovat Mrzouta: "Nemám rád sny!"

 

Každému člověku se zdají sny. Já si je většinou nepamatuji. U některých snů se vzbudím zpocen a s úlevou, že, co se mi zdálo, není pravda. Některé sny byly hrozné, některé nelišné a některé si i rád pamatuji - tyto nejsou ty, co nemám rád.

 

Většinou, když si pamatuji sen, je můj spánek velmi nekvalitní, proto nemám rád sny.

 

Tento rok se mě zdá těch snů nějak moc a mnohé taky byly příjemné. Tento rok byl pro mě rokem velké změny, která bude pokračovat ve změny další, některých těch změn se trochu bojím.

 

Za pár dní zase zjistím, co to znamená být nezaměstnaný. Vím, že tím neztratím svou důstojnost, že celých 15 let jsem směl pomáhat jako pastorační asistent, studoval jsem a nabíral vzdělání.

 

Ano, denně myslím na Drahotuše a okolí a na všechny skvělé lidi, které jsem tam poznal a mnozí se mi ozývají a v tomto čase taky píšou vánoční přání.

 

Jsem moc vděčný, i když to tak nevypadá, protože kromě Potštátu, kde jsem byl na jednom pohřbu, jsem na území těch farností nebyl poctivě od 4. srpna.

 

V tomto týdnu již 2x se mě o nich zdálo a velmi příjemně. Poslední dobou si často přehrávám písničku, kterou vymysleli k mým 40. narozeninám.

Když jsem teď v Zubří, jsem na dobrém místě. Myslím, že Pán mě tu taky povolal. Pastoračního asistenta zde dělám jen 5 měsíců - na doběhnutí doby, na kterou mám dekret olomouckého arcibiskupství.

 

I zde je mnoho skvělých lidí, všechny se je rád učím. Také moji třeťáci, prvňáci i druháci, kde zastupuji, ministranti, starší a nemocní a vůbec všichni, kteří se pohybují kolem kostela a farnosti v Zubří či ve Vidči, všichni jsou vynikající Boží obrazy.

 

Když od začátku ledna už nebudu pastorační asistent arcibiskupství olomouckého, přesto mám skvělou budoucnost s pomocí Boží i jako nezaměstnaný, který bude mít dohodu se školou a farností a bude pilně studovat a momentálně se trochu léčit od nemocných kostí, mimochodem i lékaři jsou zde velice vstřícní. 

 

A co se týče práce, myslím, že tady mám lepší šanci, než když jsem kdysi byl dlouhodobě nezaměstnaný.

 

Dobře prožívám, že Pán Bůh se o mě stará i v této době.

 

Zobrazeno 840×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Však toho nejaktivnějšího blogera jsem se Signálům snažil vymluvit, ale zatím si nedaly říct: https://vvrh.signaly.cz/2006/nejaktivnejsi-bloger

Podle jiných hledisek byste byl Vy nejaktivnějším blogerem. Vždyť poctivě každou neděli a svátek vydáváte kvalitní článek s rozjímáním liturgických textů. A to je mnohem větší a poctivější aktivita, než u mě, který píše kde co ho tak nějak oslovitelně napadne.

Díky za přízeň.

Krásensko a vůbec jakékoli okolí se teď moc navštívit nedá, neb PES vyhrožuje 5. stupněm a přitom včera ve zprávách bylo, že v 5. stupni jsou jen dva, teď nevím které, kraje.

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio