Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Kadidlo bez zpěvů

8. 12. 2020 18:25

Když je slavnostní mše svatá jako dnes, k Panně Marii počaté bez poskvrny prvotního hříchu, bývá se slavnostními zpěvy i s kadidlem. 

 

Jenže v této koronavirové době nám zakázali zpívat nebo spíše nařídili, aby nedošlo k hromadnému zpěvu, musí být i slavnostní mše svatá tichá, což na kvalitě mše svaté nic neubere a na prožitku se to jisto jistě projeví v naši lidské stránce.

 

Když do ticha slyším cinkání kadidelnice a vidím řinoucí se vůni a oblaka kolem oltáře i kolem kněze, pak je to skoro jako v nebi v tichém úžasu nad Boží velikostí a vznešeností...

 

Když ve slavnostní mši svaté není už ani kadidlo, pak do ticha kostela zaznívá Boží slovo a opět můžeme žasnout, jak k nám promlouvá sám Pán.

 

A při tom všem máme na vědomí, že zpěv ke mši svaté patří a že v nebi budeme zpívat Bohu s anděly.

 

Teď si ten zpěv nemůžeme ani nacvičit. Budem muset to někde dohnat, ať si neuděláme trapas v nebi.

Zobrazeno 378×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio