Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Jen 5 lidí zpívat umí...

20. 12. 2020 10:33

Na zákaz zpěvu při mši svaté se reaguje různě. Je to dobrý impulz pro chrámové sbory, že z obyčejné liturgie mohou udělat liturgii přímo andělskou. 

 

I když je "jen" 4. neděle adventní, už teď se těším na Vánoce, protože to bude super.

 

Může-li zpívat jen 5 lidí, tak zbytek ten zpěv nemůže umět, ale může ho obdivovat. A tak pod doprovodem varhan a trubky zazněl krásný adventní zpěv a při proměňování zazněla i fanfára. Ještě kadidlo a mše svatá ve fialové barvě by byla skutečně obrovskou slavností. 

 

Každá mše svatá je slavností!

 

Dnes při mši svaté v Jedlí jsem se tak cítil jako v nebi (ve Svébohově touto dobou tytéž zpěvy jistě také znějí) a minulou neděli v Zubří to bylo podobě, že se zpívala jedna neznámá adventní písnička z Kancionálu.

 

Z toho je vidět, že i při kovidu jsme my křesťané vynalézaví.

 

Jo, a aby toho ještě nebylo málo, tak v Jedlí mě nádherně přijali ministranti mezi sebe a potkal jsem spolužačku ze základní školy, která se sem přivdala a má skvělé 3 kluky, ministranty.

Zobrazeno 501×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio