Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Počítání oveček

Ovečky často počítáme, když nemůžeme spát. Však praktičtější pro tuto záležitost v dobrém úmyslu je modlitba posvátného růžence.

 

Pastýř zná své ovce a ony jeho. Já nejsem ten dobrý pastýř a dlouho asi nebudu. V Zubří jsem poznal mnoho farníků a v této kovidové době je rád a často vídám při příležitosti krátkého setkání na svaté přijímání. 

 

Teď už jich chodí k této příležitosti méně, protože více jich může přijít na mši svatou. Na Zubří je 20 oveček nic moc velký počet, dobře se to počítá i dodržuje podle velikosti epidemie. 

 

Počítat ovečky při mši svaté by se rozhodně nemělo, ale přesto je to praktické, abychom vydali dobré svědectví, že dokážeme žít i v těchto podmínkách a poctivě dodržovat i předpisy pozemské.

 

Když tak při mši svaté si velice rychle dovedu spočítat ovečky, před tím i množství těch, kteří přišli ke svatému přijímání a naplňuje mě to radostí, že se najde mnoho těch, kteří potřebují blízkost Pána Ježíše. 

 

Také se dívám po stránkách farností, kde jsem byl dříve a chválím Pána, že v církvi to stále žije, i když straší koronavirus.

 

Mnozí žijí svou víru doma ve svém pokojíčku a pro tuto dobu je to velká posila. Ten, kdo žije víru v pokojíčku, to se ukázalo v předchozí vlně, jistě se těší, že se brzy vrátí do společenství.

 

A tak, když musíme počítat naše množství, můžeme mít oprávněnou radost z těch, kteří jsou někde zatoulaní ve svém pokojíku, protože Pán o něm ví a ví, kde má svou ovečku hledat.

 

Ti, které vidíme, nemusíme je hledat, Pán je stejně tak povzbuzuje ve víře.

 

Když jsou on-line bohoslužby, tu spolehlivě ovečky počítá počítač a můžeme mít velkou radost se shlédnutí on-line a mnozí si pustí mši svatou i několikrá off-line. 

 

Hledáme možnost setkávání s Dobrým pastýřem. Ježíš je nám k dispozici vždy a za každých okolností, má u nás spočítány i všechny vlasy na hlavě a při tom nemusí vůbec nic počítat ani mít počítač, každou svou ovečku zná jménem ještě dříve, než ho v lůně matka počala.

 

Velice krásně mluví o požehnání o. Pavel při nedělní mši svaté v kostele sv. Kateřiny v Zubří.

 

Jen tak mimochodem, budou v Zubří hody a slavnostní mše svatá ke cti sv. Kateřiny Alexandrijské bude živě přenášena ve středu v 17:30, tak jste srdečně zváni.

 

Zobrazeno 269×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio