Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Obrázky k moudrosti biblických příběhů Františkovy Laudato si

Zápisky k této látce ze semináře z morální teologie jsou pěkně dlouhé (možná i málo srozumitelné) a jsou zde: 

https://vvrh.signaly.cz/2011/o-moudrosti-biblickych-pribehu-z-laudato-si-papeze-frantiska

 

Na této stránce si můžete prohlédnout obrázky.

 

Zobrazeno 381×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

On-line kolokvium je jako poslouchání Svobodné Evropy. Pořád se to nějak přerušuje, neustálé šumy, občas i žádný zvuk a to se poslouchá 4 vyučovací hodiny. No, zajímavý zážitek.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Když jsem tak pročítal encykliku Laudato si v celku, uvědomil jsem si více, že se moc o ekologii nezajímám a že bych měl jako křesťan i více ekologicky myslet. Bible je vlastně celá ekologická, aniž by pisatelé měli záměr myslet na ochranu životního prostředí. Prostě byli přirozeně ekologičtí.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak závěr v hodnocení velice pozitivní, ale za to tolik nemůžu, já jsem to A nepsal.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio