Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Náboženství v přímém přenosu

9. 11. 2020 11:01

No, doufám, že se podaří. 

 

Normálně pro děti videa předtáčím a jsem tam sám. 

 

Teď budu taky sám, ale zkusím to v přímém přenosu. 

 

Nevím, kdo všechno to bude takhle sledovat a počítám s tím, že to není tak jednoduché jako původní metoda, kdy si vše nachystám a jen si sednu před kameru a potom to hodím na You tube jinak zvlášť neupravené, protože tak svoje videa prostě točím. 

 

Teď bude veliký rozdíl v tom, že nevím, kdo to bude sledovat přímým přenosem. Rodiče jsem zvlášť neobesílal, jen jsem si dovolil dát odkaz na naše farní stránky. 

 

Takže, kdo chcete, podívejte se, za 80 minut začínáme! Podle You Tube jsou na video 2 čekající, z nichž jeden jsem já na jiném počítači.

Takže, jak vidíte, nepodařilo se na poprvé, nicméně, když jsem to zkusil za hodinu, už to fungovalo dobře. Z toho plyne, že se to musí taky dobře nastavit. Mimochodem na náhradní video byli také 2 čekající, tentokrát ten 2. jsem nebyl já.

 

Ještě před obědem jsem, tedy, nahrál náhradní video a zadal okamžitou premiéru a po obědě jsem to zkusil znovu a, světe div se, fungovalo to.

 

Tak tady je to náhradní video předtočené a v okamžité premiéře poslané:

Podle You tube předtočené video má zatím po 13 hodinách 5 shlédnutí a 1 laik. Nový přímý přenos po 12 hodinách od vydání má 4 shlédnutí.

 

Co se týče sledovanosti kanálu, ta stoupla časem koronaviru z původních 10 odběratelů, na současných 39,  přičemž ještě před 2 týdny to bylo 36 a 39. se přihlásil včera.

 

Naštěstí ani počet shlédnutí, ani počet odběratelů není nikterak veliký, což mě nikterak nemotivuje, abych soutěžil o odběratele či laiky. Nemohu říci, abych své odběratele nezklamal, že z toho nemám radost. 

 

Já prostě dělám videa z určité potřeby, ale nijak si nekontroluji, zda ti, pro které to je, to sledují či ne - konec konců, oni mi to sami říkají osobně, i to, co dělím, takže vím, jak na tom jsem. 

 

Videa točím úplně obyčejně, některá nemají dobrou kvalitu, nijak si nehraju se stříháním či složitými efekty - prostě nejjednodušeji, jak to jde. 

 

A ten nový přímý přenos: 

Z farních stránek je to tady:

https://www.farnostzubri.cz/2020/11/02/o-vsech-svatych-a-vernych-zemrelych/

 

A také naše paní katechetka Alenka se nenechala zahanbit  a natočila autidokatechetku: 

https://www.farnostzubri.cz/2020/11/08/alca-audio-katechetka/

 

Samozřejmě, že těch nabídek je aktuálně víc a také naše katechetické centrum v Olomouci s velkou zřejmostí nezahálí. Nebo že by zahálelo? To by bylo proti desateru, které teď s dětmi bereme.

 

A dneska církev slaví nádherný svátek kostela všech kostelů - Lateránské baziliky. Byl jsem tam, v tom místě, které spojuje nás všechny katolické křesťany a kam z celého světa proudí modlitby na úmysl náměstka Krista na zemi.

 

Jsem rád, že máme papeže Františka, který moudře řídí církev a také za našeho arcibiskupa Jana, který loď naší drahé arcidiecéze vede stejným směrem, takže nezabloudíme!

 

Jo, a abych nezapomněl, moc se těším, až se budeme moci vidět mnohem živěji a jasněji. Každý z nás je přece chrámem, má v sobě Boží obraz a tak mě všichni, se kterými se nevidím, jen se snažím promlouvat skrze neživé video živě, strašně moc chybí.

Zobrazeno 422×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio