Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Růženec je poklad

Nevím, jestli někdy můj blog psal o mém snu o zlatém růženci koupeném v klenotnictví, který se mi zdál někdy v době dětství, jisto jistě před 14. rokem. 

 

Dnes jsem již 24 let členem Rodiny Neposkvrněné a mám Zlatou knihu ještě bez rozjímání růžence světla nebo resp. mám ještě jednu, která mi byla darována celkem novou, ale ve Slovenštině, takže mám desátky jenom slovensky.

 

Když jsem slíbil se modlit růženec, bylo mi 16 let a půl a k tomu ještě 6 dní a drží mě to dosud.

 

Ten sen se mi zdál jen jednou a pamatuji si ho pořád. Osobně za těch 24 let si myslím, že má denní modlitba růžence a účast v Rodině Neposkvrněné je vyplněním toho snu a stále více si uvědomuji, že je mi růženec čím dál bližší.

 

Je mi čím dál bližší i proto, že je doba koronavirová a v této době se skoro nedá o ničem jiném mluvit, co by nás tak zasáhlo jako koronavirus, který je kolem nás a je velkou zkouškou.

 

Tím více vidím růženec jako poklad, který máme, když nemůžeme být na mši svaté, když jsme různě omezováni a když se z těch omezení chceme vytáčet vlastními právními prostředky a nemyslíme na to, jaké tím jako křesťané vydáváme svědectví a jak můžeme působit pohoršení, když budeme pro sebe chtít nějaké výhody - to od nás vypadá jako hříšné jednání.

 

Pokud jsou dostupné a bezpečné, budiž přáno všem, kdo se toho účastní. Kéž je Pán chrání i přes to od nakažlivé nemoci a kéž nenakazí i ostatní.

 

Ale jako křesťané bychom měli poslouchat své pastýře a nezlehčovat si to právními rozbory jak na to upozorňuje katolický časopis RC Monitor v článku a následném příkladu mše svaté konané u Mariánského sloupu sice s řádně zřízeným knězem. Ano, mohou říkat, jak ministr zdravotnictví: "Nic jsme neporušili!" Budiž jim přáno: https://rcmonitor.cz/cr/7935-Shromazdeni-s-nedelni-msi-svatou-u-Marianskeho-sloupu-na-Staromestskem-namesti

 

Náš otec arcibiskup Jan vyzývá: "Buďme lidem nablízku!" a v tom listě také vyzývá k modlitbě růžence!

 

https://www.ado.cz/2020/10/23/list-arcibiskupa-graubnera-k-vladnim-opatrenim-budme-lidem-nablizku/

 

Je to velmi povzbuzující slovo našeho pastýře, který se ani slovem nezmiňuje, že by mohlo přijít na mši svatou 100 lidí, ale jako moudrý pastýř nás vede touto dobou. 

 

A jelikož jsou lidé zmateni tím, jestli mají nebo nemají dodržovat to, co teď je, tak náš arcipastýř jménem celé biskupské konference žádá, abychom s lidmi "nesli tíhu dne i horko" současné situace a nabízí mnoho dalších možností setkat se s Kristem a ještě výrazněji opět nabízí modlitbu růžence:

https://www.doo.cz/posledni-zpravy/4857-vyzva-predsedy-cbk-k-dodrzovani-aktualnich-vladnich-narizeni-bohosluzby-bez-verejnosti.html?fbclid=IwAR1_THCQ8wi5sWl6nm3IX9MYj_Qqsygpn-rPqewem8zyYWTYnJNFzfJ3H70

 

A ač se nám to nezdá jednoduché, važme si výzev našich pastýřů a modleme se růženec!

 

Já už se o to snažím 24 let a mám s tím ty nejlepší zkušenosti.

Zobrazeno 880×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ano, současná situace mě připadá jako deset egyptských ran. V Bibli už se ale nepíše jedenáctá rána: koronavirus. To proto, že všichni egypťané zahynuli v moři a neměl kdo napsat, že po smrti prvorozenců a zaplavení vojska, všechny ty egypťany, které minuly předchozí rány dohnal koronavirus, některé zastavil, jiné zhmoždil a některé dokonce zabil. Egyptská říše už se z toho nevzpamatovala, zatímco národ Izraelský se rozrůstal a sílil, dokud ho v Ježíšově době nepohltili Římané.

An09

díky za povzbuzující článek:) po dlouhé době jsem se rozhodla, že to taky zkusím, každý den jeden růženec. Je to tak krásná modlitba!

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio