Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Když se uklízí kostel

Pastorační asistent neuklízí kostel, má mnoho jiných prací, ostatně to z blogu víte a kolegové pastorační asistenti to ví i z vlastní zkušenosti.

 

Nicméně, když se sejde úklidová skupinka, je vhodné být k nim pozorný nejen za jejich ochotu uklidit Boží dům, ale také být jim blízko. 

 

Když už tedy zazvonili na faru, abych jim otevřel kostel, rozhodl jsem se, a nikoli poprvé a nikoli z vlastního popudu, ale z dobrého příkladu, když občas o. Radomír v Drahotuších příležitostně odměnil úklidové skupinky a také já jsem s nimi občas sdílel trochu času, pozvat onu úklidovou skupinku po úklidu na farní kafe, udělat takovou ne nedělní farní kavárnu.

 

Když jsem potom šel kostel opět zamknout, byl jsem velmi mile překvapen, že ona úklidová skupinka svůj úklid končila modlitbou růžence a nezpívali, protože jim to vláda zakázala. 

 

Tak jsem je teda povzbudil, že růženec není bohoslužba a mohli jsme si ještě společně zazpívat mariánskou píseň. 

 

Potom jsem opět zopakoval pozvání na kafe a přišli všichni a také pan farář si k nám přisednul a tvořili jsme normální krásné společenství.

Zobrazeno 487×

Komentáře

ChrisDos

Uklízet kostel bylo pro mne vždy svátkem! :)

Vojtěch Hýbl (VVRH)

No a už se mě hlásili i někteří členové dalších úklidových skupinek, že taky přijdou. Tak už se moc těším. Jinak to nejsou žádné malé úklidové skupinky 3-4 lidí, ale od 7 výš a 8 skupinek.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak od teď budu mít denně s kým pít kafe. Asi se zase naučím pít i čaj, protože v čase omezení setkání na 10 lidí, budeme muset otevřít faru ve skupinkách po 10 a takto komunikovat s věřícími. Už se na to těším.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio