Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Když nás nepustí do škol, do kostela ani mezi lidi

14. 10. 2020 6:00

Vládci se nám zbláznili, to asi všichni víme,

však jako dobří křesťané přec jim vyhovíme!

 

Pro tento případ jsem napsal další dopis pro rodiče třeťáků. které učím.

 

Milí rodiče,

 

S ohledem na současnou situaci, kdy je ještě možnost výuky ve školách (ta už není zatím do 1.11.), ale není jisté, jak dlouho potrvá současná krize a také z důvodu potřebnosti výuky náboženství jako přípravy na první svaté přijímání, obracím se na Vás s nabídkou několika možností.

 

Nadále počítám s tím, že dokud bude možná výuka ve škole, budeme se učit prezenčně a občasně nabídnu nějakou vhodnou mimoškolní aktivitu, jak jsem Vám posledně posílal dotazník po dětech. Děkuji za Vaše reakce a vstřícnost.

 

Zároveň mám i první společné pozvání, které vidím jako praktické, aby se děti seznámily s prostředím kostela. 

 

Pozvání pro děti směřuji na pátek 16. 10. nebo středu 21.10. (stačí jeden z těchto termínů, bude-li umožněn) od 15:15 do 15:45 v kostele sv. Kateřiny v Zubří, kde si prohlédneme kostel zdola nahoru a zakončíme to společnou modlitbou.

(toto pozvání platí a když se nenaplní uplatní se jindy a jinak)

 

V současné situaci je možnost denní návštěvy kostela při adoraci (a možné sv. zpovědi) denně 16:30 – 17:30 a mše svatá včetně neděle je omezena na 10 (teď už dokonce jen 6) účastníků. 

 

V případě, že by výuka ve škole byla přerušena, nabízím tyto možnosti:

 

1. Děti mají k dispozici učebnici a pracovní listy, můžete je vyplňovat s nimi. Až bude výuka pokračovat, krátce si vše zopakujeme a hned navážeme látkou, která na ten čas připadne. Nechci Vás tím však příliš zatěžovat.

 

2. Dovolí-li to epidemiologická situace, mohli bychom se domluvit na individuální výuce na faře. Této možnosti jsem nakloněný v krajní nouzi, ale připadá mi lepší, než kdyby děti měly přijít o vzdělání a odkládat přípravu.

 

3. S P. Pavlem Hödlem jsem domluvený, že v tomto případě bychom dělali videa na kanále You tube, ukládal bych je na svůj kanál (najdete jej, když si zadáte „Vojtěch Hýbl“):

 

https://www.youtube.com/user/vvrh/playlists

(playlist „nábožko pro 3. ročník“)

 

a případně také na stránky farnosti Zubří. Videa bych zveřejňoval postupně pokud možno v čase řádné výuky náboženství, ale mohly byste se na ně podívat kdykoli i zpětně.

 

Uvědomuji si, že dosud jsem nezveřejnil telefonní kontakt na sebe: 

 

732 670 688

 

Bc. Vojtěch Hýbl, katecheta

 

Dáno v Zubří 12.10. 2020

 

No, a aby to nebylo jen u kecání, mám tu první video:

 

Zobrazeno 487×

Komentáře

ChrisDos

Bc. Kristýna Dostálová už Ti dala odběr. Nezaškodí si to zopakovat, abychom neupadli do pýchy, že to přeci všechno známe :D A pak v praxi...

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio