Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

To musíš mít známé...

28. 9. 2020 10:00

Nejsem politolog, ale trochou politiky se kolem voleb mírně zabývám, protože jako správný volič musím volit a musím se nějak rozhodnout.

 

Nejsou to první volby, co jsem si při pročítání lístků povšimnul, že u stran či hnutí, které nehodlám volit, mám taky málo známých, zatímco ve straně, kterou volit hodlám znám nejméně tolik lidí, kolik je nutné zakroužkovat, nutné, protože kroužkuji zcela samozřejmě a tím více, když se má oblíbená strana spolčí s nějakou jinou pro mě nežádoucí stranou. 

 

Prostě existuje pouze zlatá strana a z té strany je vhodné volit, kdokoli ostatní je pro mě nevolitelný.

 

A ony známosti, to není špatná věc, je to docela důležitý metr.

 

Když mohu někomu důvěřovat, velice rád mu dám svůj hlas.

 

Toto je složitější ve volbách do senátu. 

 

Tentokrát mám však naprosto jasno, protože kandidát je mi tak známý, že doufám, že se dostane hned v prvním kole, abych nemusel absolvovat cestu po druhé. 

 

Dostane-li se však alespoň do druhého kola, pak v žádném případě nebudu váhat dát mu svůj hlas a jsem si jistý, že se do senátu dostane. Jinak ze senátu mám také známé.

 

Je velká škoda, že nekandiduje na prezidenta. 

 

Neváhal bych ani chvíli, protože to, co je na Hradě teď, to je naprostá katastrofa - horší, než komunisti, no prostě do vzoru českých vládců má tak nepředstavitelně daleko, že náš národ bude ještě dlouhou dobu kvůli němu a jeho naprosto zmatečném jednání v této funkci trpět v ostudě. Raději to škrtám.

 

Je však praktické se za kandidáty do voleb také modlit.

 

Za ty dobré, aby vytrvali v dobrém a dostali se na místa, která jsou pro ně určena a taky za ty špatné, aby se odvrátili od své špatnosti a sjednali nápravu.

 

Není to marný. Třeba jeden pan starosta nebyl příliš nadšený a dával najevo, že s křesťany nějak zatočí, avšak když zjistil, že pro město je správné, aby podporoval křesťanské aktivity a nakonec pomáhá shánět prostředky na opravu církevních památek ve městě. 

 

To je čestná výjimka, náš prezident je naopak příkladem naprosto odstrašujícím, který se mění zásadně k horšímu.

 

Každopádně ve své volbě mám jasno a nepotřebuji k tomu tentokrát žádnou volební kalkulačku.

 

Stejně vím, jak by to dopadlo. Známé pana prezidenta volit určitě nechci, protože to nejsou moji známí, kterým bych mohl důvěřovat.

 

Škoda, že všichni nevolí jak já, podle zářných příkladů a dobrých známých. Kdo má dobrou křesťanskou morálku, ten je jasně také dobrým politikem.

 

Co je dobré, je dobře znát. 

 

Špatné, když poznám, nemusím k volbám oslovovat a rozhodně podle svého svědomí nebudu špatné volit.

 

Někteří však volí vědomě či nevědomě špatně ty, kteří dobro dělat ani nehodlají, chtějí jen hrabat.

 

Nejlepším vzorem dobrého panovníka je pro náš národ sv. Václav, kterého zítra slavíme. 

 

Kdo z českých politiků osobně nezná sv. Václava, nemůže být nikdy dobrým politikem a bohužel je to na nich vidět.

 

Je však jen jediná strana pro kraj a jen jediný budoucí senátor pro nás, který má tento slavný vzor před očima a snaží se řídit jeho příkladem i Slovem z Písma Svatého, které pro zítřejší slavnost předkládá církev. 

 

A je jen málo politiků, kteří podle tohoto zářného příkladu chtějí formovat aktuální politiku státu. 

 

Kéž by neměli takovou možnost škodit všichni ostatní politici, kteří se snaží náš národ vést špatným směrem.

 

Tak se těším na aktuální volby a též na nové prezidentské, kdy si konečně budeme moci po 10 leté rekreaci našeho prezidenta si zvolit někoho schopného, kdo bude reprezentovat náš stát alespoň nejméně tak, jak svatý Václav, který má významný oltář ve svatopetrské bazilice v Římě.

 

V nebi máme známého - svatého Václava, který se za nás přimlouvá.

 

Kéž v jeho rukou jsou i nadcházející volby.

 

Zobrazeno 403×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Volby mě velmi zklamaly, když můj kandidát do senátu vyšel až 3. v pořadí. To není fér! Někdo z tím manipuluje. Když přece někoho volím, musí být zvolen. A to jsem volil výhradně ty, které znám osobně.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio