Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Pouť v kapli, kde jsem po prvé ministroval

Každý rok na Sv. Václava máme pouť ve Václavově. Pomalu se stáváme poutním místem, hlavně za posledního pana faráře - o. Vladislava, který přitahuje ke sv. Václavu u nás a v čase národní pouti ve Staré Boleslavy množství poutníků. 

 

Byla naplněna naše překrásná kaple jako náměstí ve Staré Boleslavy a jelikož dnes skoro celý den prší, tak naše pouť proběhla i hodně duchovně a v duchu smíření. 

 

Dnešní mši svatou celebrovali dva polští kněží a připomněli nám ctnosti sv Václava. Jednou z těch jeho ctností byla i služba u oltáře.

 

Pro mě to je krátká pouť, jen 60 m od rodného domova.

 

Dnes jsem mnohem víc zakusil onu blízkost oltáře, která mě tolik přitahuje ke službě.

 

Zobrazeno 422×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Povšimnul jsem si ještě, že budeme mít i druhou pouť ke sv. Anežce České, což je menší kaplička, jediná ve farnosti, kterou žehnal biskup, takže se podívám do kalendáře a zjistím si 31.10. v 17, jaké že mám možnosti účasti. Kromě všech divadelních představení v rámci Václavovského kulturního podzimu a divadelnímu festivalu o Václava z Václavova, jsou naplánovány i poutě v naší vesnici. Náš strýc, kterému již je 80 pryč ještě pamatuje, jak k oběma kaplím se u nás putovalo a jak se ještě i v nové škole učilo náboženství (škola je u nás zrušena od r. 1977). Bylo by užitečné tuto historii sepsat.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio