Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Když katecheta kreslí dál a rád

Naše drahé katechetické centrum to po mně sice nechce, ale co se dá dělat. Tak to dám na Signály.

 

https://www.signaly.cz/fotky/79761

 

Nějaký zářný příklad, ať mám obrázek v blogovém příspěvku:

No, a když dětem předložíte obyčejný, nevymalovaný, budete rádi, když si vůbec vypíšou, co si mají vypsat. Takhle jsem dětem ani nemusel říkat, že si to mají vymalovat, hned začly sami, aniž bych je to před tím učil. 

 

V Zubří jsou žáci mnohem pečlivější, moji žáčci předchozí mi výjimečně pomohli vymalovat, ale spíše byli radši, ostatně byli to většinou kluci, když jsem jim donesl vytištěný barevný.

 

On ten nebarevný vypadá poněkud jinak a nad tvořením barev se musí moc přemýšlet:

Samozřejmě, ještě budu ty listy postupně doplňovat a bude mi to trvat asi trochu déle, možná celý školní rok, protože nevymalovávám zmenšeniny, které bych si pak vytisknul ve velkém, ale celé pracovní listy a všechny 4 končetiny mám, Bohu díky, celé pohromadě (ono, když jsem vymalovával pro prvňáky a druháky, tak jsem byl omezen na pohyb o berlích, což není nic, co bych chtěl vyhledávat, ale občas se stane).

 

Třeťáky k prvnímu svatému přijímání učím po prvé a vidím to opravdu jako užitečné. Také připravuji katechezemi děti, které za 10 dní přistoupí k prvnímu sv. přijímání.

 

Pro zopakování se mohou podívat tady: https://vvrh.signaly.cz/2009/katecheze-deti-pred-prvnim-svatym-prijimanim-v-zubri

 

Každopádně vidím, že viditelné barvičky děti více baví. 

 

(Nebo že by spíše pana katechetu?)

 

Většina katechetů má na to zřejmě jiný názor, což je, samozřejmě dobře, protože je dobré být vynalézavý a každému Pán dává jiné dary.

 

Při hodnocení dětí, jak budou mít krásné pracovní listy 3. třídy je třeba zohlednit i tu výtvarnou stránku. 

 

Kdo má horší obrázek, než pan katecheta, dostane z náboženství nedostatečnou!

 

Tak se, milé děti, snažte, abych Vám mohl dát 1

Zobrazeno 860×

Komentáře

Mirec477

Nuž, istý čas bol veľmi populárny medzi profesionálnymi výtvarníkmi aj výtvarný štýl, ktorý sa podobal na výtvarný prejav malých detí. Len o čosi premyslenejší. Takže si myslím, že ten výtvarný prejav je v poriadku. Tiež si myslím, že deťom je bližší práve Váš štýl, ktorý ich môže viac oslovovať. Deti potom môžu byť odvážnejšie v prirodzenosti. Vaše kresby sú pekné, mne sa páčia.

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio