Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Studování zuberských kapliček

Zubří má plno míst, které nějak připomínají Boha mezi námi. Je zde farní kostel, který je středem, ve Starém Zubří kaple Ducha Svatého a pak dalších 26 drobných památek a kapliček. 

 

Předchozí farář, P. Karel Janečka je všechny zdokumentoval a již moc krát jsem mi to farníci říkali, že si to mohu prostudovat. Tak jsem tomu s nadšením věnoval celé sobotní odpoledne. 

 

O každém tom místu bylo napsáno, co se o něm ví či pamatuje a proč tam je a zuberští si tato místa udržují a u mnohých se skutečně modlí. 

 

A já tak mám možnost mnohem více poznávat toto krásné město s modlitbou na rtech. Bože, díky!

 

A také včera, v předvečer neděle, jsem se vydal tentokrát ke kapličce Panny Marie Lurdské Pod Lipůvkou a doma jsem potkal (nikoli náhodou) paní Křenkovou a společně jsme se šli pomodlit růženec. 

 

Pak mě vyprovodila na cestu k Převrátí, kde je kaplička Panny Marie Bolestné a také tou cestou je ještě třetí, ke které mě dovedl malý Kuba asi před 3 týdny, jak jsem psal "Růženec cestou městem."

 

Takže můžu říci, že jsem na svatém místě, taky proto, že jsem zde poslán a jsem tu rád.

 

Každé místo, kde jsem s Pánem a Jeho Matkou, to je tím místem svatým. 

Zobrazeno 476×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio