Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Krátký pozdrav a představení farníkům ze Zubří a Vidče

Tady mám trochu víc chlupů na hlavě - ještě na faře v Drahotuších

V neděli 9.8. otec Pavel v Zubří, Vidči a ve Starém Zubří kázal o úkonu kajícnosti, kdy se používá asperges jako připomínka křtu na začátku bohoslužby.

 

Pokřtěn jsem byl tedy před 42 roky v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Svébohově, děkanát Zábřeh, arcidiecéze Olomouc. Rodiče mě vychovávaly v přifařené obci Václavov a do školy jsem chodil do Zábřeha.

 

K Valašsku mám vztah velmi vroucí, když v knihkupecké škole v Luhačovicích jsem studoval 4 roky mezi třemi pravověrnými Valachy z Valašských Klobouk. 

 

Zubří jsem po prvé viděl před necelými 21 lety někdy na podzim, možná v zimě, když mládež děkanátu Zábřeh v režii P. Pavla Vichlendy hrála v místním KD od Šúsaku Endó Mlčení https://www.databazeknih.cz/knihy/mlceni-4916, kde jsem měl roli starého řeholníka na začátku a na konci, kterého si však v nabídnuté knize nepřečtete - tato postava existuje pouze v divadelní úpravě.

 

V kapli ve Starém Zubří jsem byl s ministranty ze Zábřeha přímo na jejím svěcení před 20 lety.

 

O Vidči jsem do té doby jen slyšel, po prvé jsem tam byl někdy při příležitosti svaté zpovědi, na kterou jsem od počátku kněžství P. Pavla Hödla pravidelně docházel - takže poslední asi 4 roky jsem mnohé z aktivnějších farníků vídával. 

 

Ve Vidči podobně jako v mé rodné farnosti je úcta k arcibiskupovi Antonínu Cyrilu Stojanovi, který ve Svébohově po 13 měsíců působil, chovají úctu ke svému prvnímu faráři P. Aloisi Pozbylovi, který pocházel z drahotušské farnosti z obce Slavíč.

 

Před 15 lety mě P. Radomír Šidleja oslovil, abych se stal pastoračním asistentem v jeho farnostech, které spravoval z Drahotuš. V té době jsem začal studovat CMTF UP Olomouc, obor Teologické nauky, který jsem před dvěma lety vyvrcholil titulem bakalář a zároveň pokračuji ve vzdělání, dá -li Pán, bude ze mě magistr. 

 

 Poslední dobou mě o. Pavel stále výrazněji lákal do Zubří a před měsícem mě sem sám o. biskup Josef poslal, abych byl s Vámi a moc se těším na toto společenství bratří a sester v Kristu.

 

Toto je jenom takové stručné. Kdo chce o mě vědět víc, může k tomu využít signály, kde nepokrytě píšu kde co a o sobě také docela hodně - všechny informace mám aktuální, vč. jídla, koníčků  i domácích mazlíčků: https://www.signaly.cz/vvrh

 

Zobrazeno 927×

Komentáře

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio