Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Povzbuzení farníkům

Milí farníci, 

 

blíží se dni velké a pro farnost prospěšné změny. 

 

Rozhodně se toho nebojte a nového duchovního správce, o. Michala zahrnujte svými modlitbami a veškerou spoluprací a podporou. 

 

(...v Potštátě a Partutovicích o. Františka nejen jako nového děkana a jeho kaplana o. Milana, novokněze)

 

O. Radomírovi na jeho cestě do nových farností přejte, aby i na novém místě co nejvíce lidem ukázal cestu, která vede do života, jako po té cestě vedl celou dobu i Vás.

 

Biskup rozhoduje s apoštolskou horlivostí a dary Ducha svatého a jeho kněží jsou mu nejbližšími spolupracovníky, kteří ho poslouchají jako svého pastýře. 

 

Velkou bolestí nejen naší diecéze je, že je jich málo, vždyť letos svěceni byli jen tři kněží.

 

Věřte, že náš biskup tak rozhodl s apoštolskou moudrostí a s pečlivým uvážením a přijímáním všech připomínek, kterých se mu dostalo a které také musel uvážit.

 

Já za těch pár dní, co ještě mohu udělat, rád udělám, co musím předat, rád předám, co má zajít, ať pokojně zajde, co se má změnit, ať se změní. A co jsem komu slíbil, rád podle možností ještě splním.

 

Farnost nutně nepotřebuje pastorační asistenty, 

ale kněze, živé věřící a otevřená srdce.

 

Věřím tomu, že se mezi vámi najde dost lásky a ducha spolupráce, aby všechno dobré, co bylo konáno, našlo své ještě lepší pokračování a všechny úkoly, které budou k potřebě společenství si pečlivě rozdělíte.

 

Čas i mého odcházení pomalu nastává a proto prosím o jediné: Jestli můžete, odpusťte mi všechny průšvihy, které jsem udělal proti Vám. 

 

Díky moc za vše dobré. Opravdu mnoho dobra jsem zde načerpal, ale nemohu vše vyjmenovat - to není v mých silách.

 

S přáním pokoje a dobra - Vojta, ještě několik dní Váš pastorační asistent

 

Zobrazeno 548×

Komentáře

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio