Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Ranní nápady a nápady ve vaně

22. 6. 2020 5:45
Rubrika: Jen tak

Nevím, jak je to možné, možná nějaký lékař by mi dal klovnou odpověď, ale když jsem ve vaně nebo než ráno vstanu, jsem schopný vymyslet kde co, co má hlavu a patu a docela dlouho se to ve mně udrží, než to pošlu dál, aby se s tím dalo něco dělat.

 

Ve vaně je to podobný, možná ale i proto, že mám zvláštní zvyk koupat se převážně ráno, protože když padne večer, tak nic takového nejsem schopný vymyslet, jsem-li vůbec schopný večer něco vymyslet. 

 

To zas často myslím na apoštoly v Getsemanské zahradě, když jim Ježíš říká: "Duch je ochotný, ale tělo je slabé" a velice je chápu, když vidím, že se večer modlím růženec a do toho občas i spím nebo se mi skutečně nechce už koupat, to si raději přivstanu.

 

A tak pomalu vzniká scénář pro příměstský tábor v Drahotuších na faře, který bude mít i své biblicko-nebiblické scénky. Brzy už budou prázdniny a moc se na to těším.

 

Takže ještě pár brzkých ranních probuzení a pár koupelí a nakonec naživo a naostro. Jen doufám, že stihnu to všechno a mnohé další dát ještě dohromady.

 

Mimochodem, podobným způsobem vznikají i některé hodiny náboženství a raději ještě nebudu vzpomínat co, byl by to hodně dlouhý článek.

 

Zobrazeno 776×

Komentáře

ZelenýBanán

Bohužel jsem v práci i odpoledne a na článek se těším.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Přišlas o hodně, nicméně taky to bude v článku.

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio