Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Moje Noc kostelů 2020

Tak si dovolím trochu reklamy:

Kromě našich kostelů pořádá v děkanátu ještě oficiálně farnost Černotín. Také mají velmi zajímavý program.

 

Když jsme se o tom bavili na radě pastorační v Drahotuších, rozhodli jsme se účinně spolupracovat s Církví československou husitskou a také jsme to tak dodrželi i skrovností programu drahotušské farnosti. 

 

Já jsem byl výslovně uvolněn pro farnost Potštát a tak jsem čekal na svůj úkol, který dostanu a zkoumal, kde se mohu zapojit. 

 

Tak zatím to vypadá tak, že budu provázet část času u sv. Bartoloměje a pak se moc těším, že si poslechnu nádherný gregoriánský chorál. Z Drahotušské části asi stihnu jen mši sv. v 17h, pak na kole do Potštátu, kde budu 18:55 do 20:15.

 

Doufám, že vyjde dobré počasí, abych tam mohl být na kole. Kdyby ne, tak to nějak dopadne.

 

Ještě mě čeká poskytnout materiály pro historii všech těch kostelů. Pro Potštát už to mám a Drahotuše také dnes pošlu.

 

Tak s pomocí Boží doufám, že se to vydaří a mnoha lidem uděláme radost. Nelze však moc počítat s tím, že potom stoupne velká vlna a na příští bílou sobotu se nakupí řady katechumenů. Kdyby tomu tak bylo, to by byl zázrak!

Zobrazeno 391×

Komentáře

dromedar

"a pak se moc těším, že si poslechnu nádherný gregoriánský chorál"

Marka Kuchtu neznám.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak si ho pojďte poslechnout. Každou neděli se těším na sv. přijímání, při kterém zpívá v Potštátě. Jinak ho můžete najít na MěÚ Hranice, je vynikající architekt.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio