Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

ABCDE(F)

To není jmenování abecedy, ale podobně, jak v "Marečku, podejte mi pero" výčet mých známek na CMTF. 

 

Teda, to A je pouze v touze, uvidíme, jestli nějaké bude. 

 

Nedávno jsem si uvědomil, že věc udělání magisterského studia teologie (podobně jako i bakalářského) není moje věc. Teologie se totiž bez Boha studovat nedá.

 

A studovat teologii je skutečně velké dobrodružství s Bohem. 

 

Přednášky beru za odpočinek, učení za dřinu a zkoušky za duchovní obnovu, protože vždycky je to záležitost modliteb po celý den, sic není zajištěno, že tu, kterou zkoušku udělám.

 

V tomto čase vysokoškoláci a vůbec školáci prožívají zkoušky. Kéž nám Pán nadělí úspěch, ale nebojme se děkovat i při neúspěchu.

 

Poslední zkoušku, co jsem dělal ze základů exegeze starého zákona byla docela nádhernou 14 denní duchovní obnovou, neboť rozjímat Písmo svaté a snažit se vyložit jeho význam se skutečně rovná mnoha modlitbám a při zpracovávání textu i duchovní obnově a nádherné práci. Bohu díky!

 

Sbírání kreditů je skvělý sport, snad už jich mám dost na postup do dalšího ročníku, ale mé výkony nejsou ani zdaleka skvělé, jsem spíš takový unavený rekreační sportovec.

 

Zobrazeno 414×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio