Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Venkovní náboženství aneb "pokladovka" na téma: "Já jsem světlo světa"

Režim nám už umožňuje alespoň nějakou možnost setkání nad náboženstvím. 

 

Domluven s rodiči zvu děti ven, už jim nemusím natáčet videa.

 

Jen pevně doufám, že tento článek nevyhmátnou ještě před náboženstvím, protože by si zkazili překvapení. Nicméně v tomto je na můj blog spolehnutí, neboť je nenapadne to číst. Kdyby to náhodou napadlo rodiče, tak je prosím o diskrétnost, dětem ani muk.

 

Hodina, která by měla být na řadě má krásný obrázek:

 

Pannu Marii si přece jen necháme na májové, které budou následovat a Seslání Ducha Svatého ještě není. Ten obrázek má ještě druhou stranu:

 

No a abychom si o tom účinně popovídali, nechám je hledat svíčku tam, kde by ji nehledali. 

 

Uvedu to vymyšlenou básničkou, která bude postupně rozstříhána a poschovávána po farním dvorku. Doufám, že děti budou rychlé v hledání a také odhalení místa, kde onu záhadnou věc mají nalézt. Z toho důvodu je také ona básnička na oranžovém podkladu, protože máme limit do májové pobožnosti. Docela spoléhám na to, že na májovou venku i na náboženství nepřijdou v šatech k prvnímu svatému přijímání. Holčičí bílé šatičky by byly asi problém.

 

A při celém tom živém dění si můžeme hodně popovídat o tom, jakými mohou být světýlky pro druhé. A že pod pokličkou nemají co dělat zajisté vědí, protože ač jsou ještě maličcí, nevejdou se ani do našeho největšího hrnce.

Inu, dopadlo to tak, ...

 

 že těsně před náboženstvím jsme to stihli se staršíma klukama, co měli náboženství před tím, nachystat a také pro jistotu natočit, kde byly všechny ty lístky schovány. Bylo to skvělý, děti přišly většinou i s rodiči a setkat se potřebovali všichni, takže jsme se společně obohacovali hrou a maminky si taky stihly popovídat a vyšlo nám to přesně do májové. 

 

Tady když tak fotky májové: https://www.signaly.cz/fotky/78529

 

Takže: 14:30 náboženství starších - hra s nimi - chystání pokladovky; 16:05 náboženství mladších (pokladová hra), 16:30 májová a povídání maminek po májové, potom 18:00 mše sv., pak hned nahrát natočená videa a člověk má o celé odpoledne postarané. A když se vezme ještě dopolední přípravy, tak je z toho, jak se říká: "práce jako na kostele."

Je vidět, že po tom období nesetkávání... 

...se potřebujeme setkávat a je to velmi dobře. 

Činí nám radost pouhé setkání a nemusíme vymýšlet žádné složité programy.

 

V Partutovicích jsou trochu jiné podmínky, tak je třeba nová básnička:

 

 

 

Zobrazeno 707×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio