Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Růženec světla a modlitba Zdrávas, Královno

Jen v jednom tajemství růžence světla vidíme Pannu Marii s Ježíšem. Ježíš nám nyní ukazuje svého Otce a učí nás ho milovat.

 

Začátek Ježíšova působení je u křtu, kdy ve vodách Jordánu bere všechno zlo, které tam lidé odložili, když Jan křtitel křtil. Nás kněz křtil ve jménu Otce i Syna, i Ducha Svatého a vodou křtu z nás byli očištěny všechny naše hříchy.

 

Když byl Ježíš na svatbě, byla tam i jeho Matka a na její přímluvu Ježíš proměňuje vodu ve víno. Ježíš poslouchá svou Matku jako její Syn. A také můžeme říci, že Král poslouchá královnu - matku. A ještě můžeme říci, když učedníci poslechli Ježíšovu matku a udělali všechno, co jim Ježíš řekl, tak také my můžeme poslouchat Pannu Marii.

 

Ježíš učil radostné zprávě, tedy evangeliu. V evangeliu k nám mluví Ježíš. Ale také nás vyzývá, abychom konali pokání. Radostnou zprávu můžeme rozdávat, když máme radost. A tu pravou radost máme, když jsme očištěni od hříchu, když činíme pokání.

 

Učedníci s Ježíšem prožili nezapomenutelnou chvíli na hoře Tábor. Bylo jim krásně, nejraději by tam zůstali, ale museli dál. Teprve, až Pán Ježíš vstal z mrtvých, více jim došlo, jak krásnou chvíli s Ním zažili Petr, Jakub a Jan.

 

Při poslední večeři byli všichni učedníci. Vůbec jim nebylo na loučení a tak jim Ježíš ukázal způsob, jak budeme pořád všichni s Ním. A tím způsobem je mše svatá, kterou jim odkázal. Doufám, že chodíme rádi na mši svatou.

 

Učedníci s Ježíšem chodili celé tři roky a připravovali se na velký úkol: že budou hlásat radostnou zvěst o Božím království. Nebylo to však tak jednoduché, neboť je čekalo Ježíšovo utrpení.

 

Boží království si taky připomeneme, když pozdravíme Královnu: 

Zdrávas, Královno...

 

 

Zobrazeno 532×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio