Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Desátek růžence

Přirozený růženec mohou být i prsty na rukou. Pokud je máme všechny, tak jich je 10. Ale u růžence používáme růženec. Kněží velmi rádi žehnají růžence. Je to praktická pomůcka při této modlitbě. Modlitbu Otče náš všichni umíme. Potom si můžeme připomenout nějakou událost ze života Pána Ježíše. Pak se ještě deset krát pomodlíme Zdrávas Maria. Klidně při každé modlitbě Zdrávas můžete myslet na svého kamaráda. Klidně si můžete napsat jména 10 kamarádů a za každého se pomodlit Zdrávas Maria. Modlitby si počítáme na růženci. A když je oddělená kulička, pomodlíme se 

 

"Sláva Otci i Synu i Duchu Svatému, jako byla na počátku, nyní i vždycky a na věky věků. Amen."

 

A teď si můžeme ten desátek vyzkoušet...

Zobrazeno 647×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio