Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Anděl Páně a slavný růženec

Anděl Páně zvěstoval Panně Marii a ona počala z Ducha Svatého...

 

Tak to začalo: Bůh začal plnit svůj slib. Ukřižováním se však zdálo, že všechno skončilo, ale...

 

Ježíš vstal z mrtvých! Aleluja. Oslavujme. Hrob je prázdný a lidé se opět setkávají s Ježíšem. To nikdo nečekal: Ježíš zvítězil nad smrtí!

 

Učedníkům se ukazoval ještě po 40 dní a pak vystoupil do nebe a slíbil nám, že bude s námi až do konce světa. Ve slávě, ve které Ježíš odcházel, zase přijde. Ježíš vždy plní to, co slíbil.

 

Apoštolové se modlí spolu s Ježíšovou Matkou Marií a tu přichází Duch svatý, oni začnou mluvit cizími jazyky, všichni jim rozumí. Nejsou opilí, jsou naplněni Bohem a na 3000 lidí přijme křest.

 

Panna Maria je s apoštoly a víc o ní z Písma nevíme. Kde je teď? No přece v nebi! Do nebeského království nás Ježíš zval, když nás učil. A Panna Maria je v nebeském království celá.

 

A co dělá Panna Maria v nebi? No přece Královnu. A která královna může být lepší, než ta, která nám dala Božího Syna.

 

Královno posvátného růžence, oroduj za nás!

 

 

 

 

 

Zobrazeno 519×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio