Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

V neděli smí do kostela těchto 15...

21. 4. 2020 8:18

Byl jsem dotázán přímým dotazem, "jak se daří na faře v Drahotuších?"

 

Přímý dotaz na mě si zaslouží přímou mou odpověď jakožto pastoračního asistenta v rámci toho, co prožívám:

Foto kaple Povýšení Sv. Kříže ve Velké, farnost Drahotuše - podávání sv. přijímání v neděli 26.4. (normálně tam bývá mše sv. 1x za měsíc v sobotu a na příští sobotu již je vybráno 14, kteří se budou moci účastnit mše svaté)

 

Ahoj ...,

 

velmi poklidně. Skoro nikdo nás nenavštíví, práce sice máme dost, mohu se věnovat víc studiu, ale přiznám se, že k tomu zas nemám dost motivace, když nevím, jak to se studiem bude. 

 

Takže momentálně sic zdravý, chovám se podle nařízení vlády jako nemocný, dokonce ani nevím, jestli v neděli půjdu na mši, když bude pro 15 lidí, protože chci soucítit solidárně s věřícími, kteří celou dobu nemohli, zatímco já jsem byl na mši svaté skoro každý den. 

 

Mše svatá je úžasná věc, tím víc nad tím žasnu, i když jsme v kostele skoro sami a proto je dobré ji popřát i druhým a sám se obléci do touhy po mši, abych pak v plné radosti se mše svaté účastnil, když už bude zase řádně pro všechny.

 

Nadpis je z vtipného obrázku z facebooku, kde je losovací osudí Sportky s komentátorem a bublinou obsahující větu z nadpisu. Docela to vystihuje situaci, jak se sice rozvolňují opatření, ale jak těžké je rozhodnout o tom, kdo bude tím opatřením zvýhodněn.

 

Zobrazeno 1348×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Jinak máme v zemi i několik farností, kde po uvolnění opatření již mohou fungovat normálně, protože víc lidí tam stejně nechodilo ani před tím - napadají mě některá místa, kde působila Antiochia a také vlastní zkušenost i ze severních Čech, kde nedělní bohoslužby se pohybovaly jen k 10 účastníkům, někde to bylo "Pán s vámi se třemi."

deFlegmatique

Jo, tak takovou farností je třeba i Kostelec nad Černými Lesy, což je jinak hlavní město Českých luhů a hájů.

Zobrazit 27 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio