Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Růženec pro děti - o růženci

Loni jsem měl májové pro děti v Potštátě každý čtvrtek. Probíhalo to velmi jednoduše, i témata byla jednoduchá: první týden o maminkách a druhý o nejoblíbenější hračce, pak byla i pouť a vždycky jsme se naučili nějakou ukazovačku a vrcholem byla společná modlitba "Zdrávas, Maria..." Ostatně, podívejte se: https://vvrh.signaly.cz/1905/zacneme-s-majovymi-budeme-se-modlit-to-je-izi-aneb-majove-pro-deti

 

Letos bych chtěl představit růženec v několika dílech. 

 

Protože je to složitější se setkáváním a nevím, nakolik a zda májové budou možné, bude vždycky kratičké video na určité téma a vždy vyvrcholíme nějakou modlitbou k Panně Marii. Nebudu zpívat, to moc neumím, nicméně chcete-li, zazpívejte Panně Marii krásné písně, které znáte.

 

Teď si představíme růženec - určitě tu pomůcku znáte. Možná vám připomíná počítadlo. Ano, je to takové počítadlo modlitby. I prvňáci by se na něm mohli naučit počítat do desíti či dokonce i do padesáti. Takové počítadlo si můžete i vyrobit z materiálů, které máte kolem sebe. Třeba na tkaničce můžete udělat deset uzlíků a máte pomůcku k desátku růžence. Ale to už nechám na vaši fantazii.

 

Modlitbou nás bude provázet Panna Maria, která má pod pláštíkem všechny děti. Kdyby bylo náboženství, tak tento obrázek bychom si v květnu krásně vymalovali:

 

 

Třeba takto nebo ještě líp:

Co dalšího nás vlastně ještě čeká?

 

Díl 2. - Desátek růžence

Díl 3. - O Panně Marii v Bibli a modlitba "Pod ochranu tvou"

Díl 4. - Radostný růženec a modlitba "Zdrávas, Maria"

Díl 5. - Růženec světla a modlitba "Zdrávas, Královno"

Díl 6. - Růženec bolestný a modlitba "Raduj se, Královno nebeská"

Díl 7. - Modlitba "Anděl Páně" a slavný růženec

Díl 8. - Pozdravení andělské v jazyce církve

Díl 9. - Jak nazýváme Pannu Marii a "Loretánské litanie"

Díl 10. - Povídání o mamince a zopakování modliteb

 

Poslední tři díly budou v jednom článku: Povídání o mamince a modlitby k Panně Marii

 

A ještě modlitba k Panně Marii:

 

S Božským dítkem žehnej nás, ó Maria, v každý čas! Amen.

 

Tyto články mi budou sloužit také jako scénář na video májové na mém You tube.

 

 

Zobrazeno 615×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio