Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Více růženců

V této době, dá se říci "koronavirové", mám jeden antivir,...

 

... na kterém jsem přemýšlel už nějakou dobu a který se mi ukazuje jako účinný, ne jako účinný na virus, který způsobuje nemoc covid 19, ale jako skvělou zbraň, kterou bojuje Panna Maria proti té nejhorší pandemii a tou je pandemie hříchu, která se vyhnula jedině Panně Marii a Nejsvětějšímu Spasiteli lidstva Ježíši Kristu.

 

V růženci za Antiochii máme stálý neměnný stav, že nám chybí 3 lidé do společenství modlitby. Nikoho jsem nikdy nesháněl i tehdejšímu bohoslovci Vladimírovi, který ten růženec zakládal, se zájemci přihlásili v současné době ani nevím, zda se všichni zapsaní modlí, nemám na všechny kontakt, jen málo jich píše nějaké zprávy do společenství živého růžence za Antiochii na Signálech

 

 https://antioruzenec.signaly.cz/ 

 

Ale jsou napsaní, nikdo kromě jednoho se neodhlásil. 

 

Toto společenství tedy trvá od r. 2011, kdy bohoslovec Vladimír přijal za své vedení Antiochie a o necelý rok později mě požádal, abych se místo něj ujal vedení tohoto společenství živého růžence, které v té době nemělo ani 15 členů, zbývající do 18 se přihlásili mě.

 

Věřím tedy, že se všichni zapsaní modlí a občas také dáváme na mši svatou za společenství živého růžence a za Antiochii - nedělám to sám.

 

Již od ledna přemýšlím, jak toto společenství doplnit, ale nechci tak činit nějakým násilím, vždyť výrazná nabídka je i na stránkách 

 

https://antiochia.cz/

 

I v době koronavirové je potřeba se modlit a je tím větší, skoro mě napadá heretická myšlenka, že skrze současný problém se také učíme více modlit.

 

Říkala mi paní kostelnice, která se ráda dívá na TV Lux, že jednou jim nepřišel na mši svatou biskup, který obvykle v ten den mši svatou slavíval a tak kněz, který to měl na starost sháněl někoho, kdo by mohl tu mši svatou sloužit.

 

Sháněl tak dlouho, až našel sebe!

 

Tak mě zaujala tato myšlenka, že jsem se rozhodl ji zkusit konkrétně a jeden z nenaplněných desátků se modlit navíc. 

 

Když jsem to vyzkoušel takto na po prvé, nepodíval jsem se pořádně na náš modlitební rozpis a modlil jsem se navíc několik dní desátek, který byl modlen. Ale to vůbec nevadilo, náprava se udělala hned a úmysl byl dobrý.

 

Modlitbu růžence už mám asi natrénovánu a Panna Maria mi výrazně pomáhá, zvláště to cítím od té doby, co jsem byl ve Fatimě.

 

Jde se modlit více růženců a přináší to i více radosti!

 

Teď vlastně pravidelně s výzvou samotného papeže Františka se denně veřejně (tedy s panem farářem v kostele a s celou církví po domácnostech) modlím ve 20:00 růženec až do středy svatého týdne.

 

Když se modlím růženec, většinou se modlím soukromě, málokdy ten, který je veřejný většinou půl hodiny před mší svatou.

 

V těchto dobách však v růženci nacházím zvláštní a velkou sílu a modlím se růženec opravdu snad raději a zbožněji.

 

Růženec je perfektní antivirus. Kéž by mě vydržel na celý život!

 

Růženec je proti viru

velikou mi dává víru.

Zobrazeno 477×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio