Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

To má technický problém!

20. 3. 2020 13:38

Do dneška jsem se za celou dobu omezení pohybu vzdálil od kostela pouze 2x, z Drahotuš jsem ještě nevytáhl paty vůbec. 

 

První vzdálení bylo včera na pohřeb nebo resp. uložení do hrobu - tedy ke kapli sv. Anny, jel jsem autem s o. Radomírem. Cestou nás zdravil Vojta opatřený rouškou, takže jsem si ho uvědomil, až zpětně, čímž se mu omlouvám za neodpovězení na pozdrav.

 

Samozřejmě vždycky od té doby, co jsme dostali roušky nejprve od Lenky, pak ještě od dalších, vzorně nosíme - a před tím, když byl zakázán volný pohyb, jsem používal šálu. 

 

Druhé vzdálení bylo dnes do dvou obchodů z předpokládaného jednoho. V tom prvním už neměli pečivo, tak jsem koupil alespoň to, na co mě padla chuť, abych potěšil paní prodavačku i sebe. Jal jsem se jít tedy do druhého, kde zase pečiva bylo dostatek, z opatrnosti jsem si navlékl nabízené igelitové rukavice u pečiva. I v tomto obchodě jsem koupil více věcí, než jsem musel, mj. i sladkost na cestu za kterou jsem moc rád, protože jsem velmi potěšil paní čekající před obchodem, aby nás tam nebylo moc.

 

Vybalil jsem onu sladkost, že si ji dám cestou a teď jsem si uvědomil a řekl: "To má technický problém! Přes roušku se nedá jíst."

Zobrazeno 605×

Komentáře

JiKu

První vzdálení bylo včera na pohřeb nebo resp. uložení do hrobu

Jaký je rozdíl mezi pohřbem a uložením do hrobu?

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Normální pohřeb běžně začíná v kostele (pomineme-li to, že pohřební obřady znají první zastavení v domě) a pak se jde průvodem na hřbitov a je zastavení na hřbitově. Vzhledem k současné situaci byla pouze nejbližší rodina v počtu 20 i s námi (pohřby jsou povoleny, ale bezpečnost se drží) a byla pouze kratičká bohoslužba slova (přečetlo se čtení), žehnání hrobu a uložení do hrobu, tedy chyběla celá část "v kostele" vč. obřadu posledního rozloučení, podrobněji v mé bakalářské práci.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio