Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Pouť jednoho muže k sv. Josefu do Slavíče aneb zrušili nám taky poutě

Když nám zrušili náboženství, začal jsem dělat náboženství na You tube a přidal se i pan farář. Ve stejnou dobu zrušili i všechny poutě, takže veškeré naděje na konání poutě ke sv. Josefovi ve Slavíči padly s vyhlášením nouzového stavu.

 

Protože jsem už týden nevycházel z Drahotuš, rozhodl jsem se vyjít přesně tak, jak to nouzový stav dovoloval pěšky na tuto pouť a natočil takovou krátkou reportáž, ale hlavně ta cesta byla cesta poutní, ale až o den později, neboť v původní den to nebylo možné kupodivu z časových důvodů, ač zrovna máme čas a také kvůli počasí, které se na neděli přece jen projasnilo, i když občas přišla jemná sněhová ani ne sprška.

 

Také jsem chtěl vzpomenout významného kněze - rodáka ze Slavíče. 

 

Tak Vás zvu k takové virtuální pouti, ale až tomu čas dovolí, klidně přijďte se podívat osobně. 

 

No a v den pouti jsem otevřel trochu své tvůrčí fantazie a vzniklo toto:

https://vvrh.signaly.cz/2003/andelicku-muj-straznicku-bud-za-me-dnes-v-kostelicku

 

Článek vydávám v předvečer Slavnosti Zvěstování Páně.

 

 

Zobrazeno 613×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio