Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Hrátky s pracovními listy

Když musí vymalovávat děti, tak i pan katecheta, pokud má na to dar. 

 

Já však nevím, jestli mám dar, ale zkusil jsem to a šlo to a děti jsou na mé obrázky zvyklé a očekávají je - často je podle mě i vymalovávají, ale k tomu je v žádném případě nenutím, ba naopak jim zdůrazňuji, aby si obrázek vymalovali podle sebe. Zatím jsem jim jako omalovánky nedal.

 

Jenom nevím, proč se Signály včera a dnes při psaní blogu sekají, ale naštěstí fungují. 

 

Tento článek v den sv. Scholastiky bude krátký, protože za chvíli mizím učit děti náboženství a navazuje na: https://vvrh.signaly.cz/1910/kdyz-katecheta-kresli

 

Prapůvodně jsem chtěl odkazy a obrázky vložit ještě do výše zmíněného článku, ale to se nepodařilo pravděpodobně z důvodů časových a že se pak na to zapomnělo.

 

Až v článku, https://vvrh.signaly.cz/2002/uceni-deti-o-bibli, který jsem si myslel, že nebude mnoho čten, jsem byl povzbuzen k tomu, abych dokončil dílo napočaté a napsal tento článek, kde uvedu i své vymalovánky metodik.

 

Metodiku pro 2. ročník "Poznáváme Boží lásku" z r. 2003 jsem vymalovával převážně již r. 2015, avšak některé obrázky pocházejí už z r. 2006. Podobně to platí i o pracovních listech 1. ročníku z r. 2004, které jsem z většího vymalovával až loni, avšak některé listy ještě přibudou, jiné jsou ještě mokré čerstvě ze skeneru a některé jsou také dost staré kolem r. 2007.

 

Tak, ať už to moc nezdržujeme, dám odkazy na obrázky a nechávám je k volnému využití, možná i k motivu někoho jiného, aby zkusil něco mnohem lepšího. 

 

Ročník 2.: https://www.signaly.cz/fotky/77531

 

Ročník 1.: https://www.signaly.cz/fotky/77532

 

Já totiž někdy mám tu chybu, že ne záměrně ovládám vnímání dětí a do některých obrázků vkládám své oblíbené barvy. 

 

Děti vědí, které to jsou, nepočítám však s tím, že na to přijdou čtenáři či prohlížeči těch obrázků. Jestli si chcete tipnout, klidně to napište do komentářů, chcete-li to vůbec komentovat.

  

Zobrazeno 625×

Komentáře

An09

Je moc hezké, že inspiruješ děti. Vidím to na svých dětech, když něco kreslím, a moc mě to baví, chytne to i je. A řekla bych, že vybarvené obrázky zaujmou o moc víc jak černobílé. Fandím Ti. (smím-li tykat)

An09

tipuju oranžovou :-)

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ano, smíme si tykat. Díky Aničko, máš správný tip.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio