Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Pokračování živého betléma s Mateřskou školou

Letos jsem živý betlém, jak ostatně o tom píše blog, naplánoval do drahotušské lurdské kaple. 

 

Ne všem farníkům se tento nápad zamlouval, ale nakonec mnohé nadchl a byl jsem také rád, že po celou letošní vánoční dobu se drahotušská lurdská jeskyně přeměnila na jeskyni betlémskou a jesličky, stromky i vánoční hvězda zůstali až do dnešního dne, který je prvním všedním dnem po vánocích.

 

Podobně tedy jako minulý týden, kdy jsem si zavedl svoje žáky do kostela na Betlém a kdy jsme si udělali v rámci náboženství podobný živý betlém, jak o tom předchozí článek svědčí, pozval pan farář na dnešní den k jesličkám drahotušskou Mateřskou školku a přišli opravdu všichni. 

 

Toto pozvání jsme také zveřejnili v našich farních Infolistech a také přišla babička, která se nám v kostele stará o květiny a vzala s sebou takový malý hrací klávesy, kde byly nahrány koledy. I toho jsme využili podobně jako vůně kadidla a lurdskou jeskyni a taky ještě černouška, kde o. Radomír vybral pro děti malé mince, aby je tam mohly házet.

 

Byl tedy vánoční příběh, pohled na betlém, čichání kadidla, živý betlém i zpěv koled, takové malé půlhodinové pásmo pro děti a bylo na nich vidět, že se jim to líbí.

 

A jelikož jich bylo hodně, živý betlém jsme museli dělat raději na 2 skupiny. Vždycky nejmenší byl Ježíšek a pak kdo se nejrychleji přihlásil andílek, taky Josef a Maria a všichni ostatní pak tří králové, pastýři a děti.

 

Takže i po vánocích jsme mohli rozdávat vánoční radost.

Ale to ještě není všechno...

 

Včera, když jsme slavili Křest Páně, i některé z těchto školkových, ale i školních dětí hráli v kostele celou hodinu koledy a skladby, které se naučili v Ostrůvku snů - místním klavírním studiu paní učitelky Lýskové. Byl to takový jejich malý vánoční koncert.

 

Podařilo se mě nahrát jednoho z nich a tak si můžete pod jeho doprovodem...

 

 ještě zazpívat vánoční koledu:

 

 

 

Zobrazeno 461×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio