Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Jak se správně dělá demokracie

30. 1. 2020 13:56

Díval jsem se teď na mimořádný sjezd KDU-ČSL. 

 

Z toho bylo vidět zcela mimořádně, jak v žádné jiné straně, protože jiné strany se ani nesnaží, že postarat se o rodinu je správná cesta. 

 

Veřejně byl zkritizován prezident, protože je pravda, že nic horšího na hradě nebylo, než toto "monstrum", který je schopný podporovat komunisty ("vrahy národa") i ANO jenom proto, aby zůstal u prezidentského korita. 

 

O nic jiné mu vlastně ani nejde a je zcela vidět, že se ve svém úřadě nesnaží o nic  jiného, než o vlastní osobu a klidně by zaprodal a potupil národ a to nejen skrze Čínu či Rusko, ale vším, co koná proti vůli většiny voličů, která ho nevolila. 

 

Byla zkritizována též paní ministrině Maláčová, že jako m. sociálních věcí se sama nevyzná v sociálním systému.

 

Ale dost už kritiky. Celé zasedání spíše bylo pozitivní a v krásném křesťanském společenském duchu a zločinci naší doby se zabývalo jen okrajově, mimochodem.

 

Všechny ty projevy byly velmi pozitivní, i ono "Táta je víc, než předseda." Fakt je, že z žádné jiné strany neodstoupil předseda proto, aby se mohl starat o rodinu. Možná, jak to někde prohlásil Josef Lux: "Jediný, kdo mě může odvolat z politiky, a to na hodinu, je moje manželka." 

 

Ano, padaly tam samé perly a vždy na konec a to tak, že u všech bylo něco křesťanského, nejméně pozdrav "Zdař Bůh," o čemž svědčí, že pouze vyznávají křesťanské hodnoty, ne že by to byla strana jen pro křesťany. 

 

Také tam zaznělo, že echt katolíci dnes volí Okamuru či Trikoloru, což je tragikomické. 

 

Asi existují strany, které se dají volit, ale pro mě je jediná strana, která představuje hodnoty. Všechny ostatní více zajímá ekonomika, než člověk. 

 

Také velmi zajímavé bylo ekologické okénko 3. kandidáta "Lidovci jsou modří a žlutí, měli by spojit barvy a zezelenat...". 

 

To všechno mě přesvědčovalo o tom, že strana, která si zvolila nového předsedu, bývalého ministra zemědělství, který byl dobrým ministrem na svém místě, jde velmi správným směrem, kterým ukazuje, jak se správně dělá demokracie.

 

Toto je ovšem zcela můj pohled na to, jak jsem viděl v televizi setkání mé oblíbené a zatím jediné možně volitelné strany.

Zobrazeno 653×

Komentáře

suposlav

Souhlasbaž na to, že zrovna p. Jurečku jsem za dobrého ministra neviděl

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ano, to je věc názoru. Taky nejsem dobrý pastorační asistent, jen pastorační asistent. Někdo mě může vidět dobrého, někdo mizerného, já však vím, že jsem mizerný.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio