Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Ať všechno vyhraješ!

Když jsem dnes, o památce Nejsvětějšího Jména Ježíšova, viděl skvělé drahotušské ministranty - sportovce, napadlo mě originální novoroční přání a taky jsem jim ho tak řekl:

 

"Ať všechno vyhraješ!"

 

Na to je zcela oprávněná námitka, kterou proslovil náš skvělý drahotušský varhaník, když to přání slyšel: 

 

"Nemusíte vyhrát, ale zúčastnit se!"

 

Ano, přesně tak. Ale když se zúčastníme soutěže s Ježíšem, tak nutně musíme vyhrát! 

 

Opak by byl totiž velký průšvih, ale opak by byl v tom, že bychom se nezúčastnili a tedy nemohli vyhrát.

 

Vždyť dnešní čtení z Božího Slova od sv. Pavla nám jasně dalo znát, ve kterém jménu zvítězíme:

 

...Proto ho také Bůh povýšil a dal mu Jméno nad každé jiné jméno, takže při Ježíšově jménu musí pokleknout každé koleno na nebi, na zemi i v podsvětí a každý jazyk musí k slávě Boha Otce vyznat: 

 

Ježíš Kristus je Pán... 

 

A tak s Kristem všechno musíme vyhrát. A první podmínka této výhry je: zúčastnit se! A čeho se zúčastnit? No přece cesty, kterou nás vede Ježíš! On je ta Cesta!

 

A my také máme jméno a tímto jménem nás Ježíš bude volat, tedy když nás najde na startovní listině a projdeme-li cílovou páskou.

 

Ten zápis na startovní listinu se odehrál už při křtu a musíme běžet jako o závod tou správnou trasou a tím sportovcem jsem já, který chce běžet tu trasu se vším posláním, které jsem dostal už na startovní čáře. A je potřeba plnit podmínky toho závodu, abych nakonec nebyl diskvalifikován - to by byl totiž taky průšvih.

 

Tak běžme, ať to všechno vyhrajeme. Darů k tomu jsme dostali dost.

Zobrazeno 517×

Komentáře

dromedar

"Ale když se zúčastníme soutěže s Ježíšem, tak nutně musíme vyhrát!"

To je tedy nějaká hodně pofidérní soutěž.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Aha, to je trochu blbě napsaný. Spíš soutěže, do které nás zve Ježíš, v tom smyslu, jak to píše sv. Pavel o vítězném věnci, ale nechce se mi to teď hledat.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio