Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Ohlášky nebo reklama

Toto původně nebylo v plánu psát, ale prožitá mše svatá je také skvělou inspirací pro běžný život.

 

Dnes, kdy se v církvi slaví 3. neděle adventní, jsem byl na mši svaté již brzy po ránu. Měl ji o. Kryštof a hned od začátku nás uvedl do dnešního tématu a tím byla trpělivost. Kde všude jsme netrpěliví, to pěkně rozebral. Nicméně, jak jsem už asi někde psal, mše svatá není o kázání, i když bych byl schopný ho tu napsat.

 

Nejdůležitější část mše svaté jsou přece ohlášky, protože na nich se dozvíte, co všechno máte vědět pro prožívání celého týdne, které začíná právě nedělním slavením.

 

O mši svaté jsem toho v ohláškách moc nezaslechl, ale každý zbožný zábřežský katolík ví přece, kdy jsou mše svaté v posvátném čase rorátů a tak je třeba udělat dobrou reklamu na to, co bychom si mohli koupit, co dostaneme zdarma, kde se jak prožívá advent a hlavně, co mě dneska dostalo, že se pořádá soutěž o nejlepší vanilkový rohlíček, k čemuž o. Kryštof dodal komentář: "To je provokace pro nás cukrovkáře. Příště uděláme soutěž o nejlepší uzené," načež všichni důstojní katolíci propukli v smích.

 

Ohlášky jsou takovým zbožným povyražením, než dostaneme požehnání a výzvu, co máme dělat.

 

Zbožný katolík přece také ví, že ohlášky vůbec nejsou tím nejdůležitějším při mši svaté, že nejdůležitější je Kristus sám, který přichází mezi nás. 

 

Tak buďme trpěliví, čekejme Jeho příchodu, neprošvihněme jej! 

 

Ale hlavně dobře a správně si vychutnejme vánoce se vším všudy, co k tomu patří  a to, co k tomu nepatří raději vynechejme.

Zobrazeno 694×

Komentáře

dromedar

"Ale hlavně dobře a správně si vychutnejme vánoce se vším všudy, co k tomu patří a to, co k tomu nepatří raději vynechejme."

Podle mě k Vánocům patří jídlo, ale pití nijak zvlášť. Zvážím proto, zda bych ho neměl raději vynechat.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio