Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Tajemství sv. Mikuláše

28. 11. 2019 14:22

Máte rádi tajemství?

 

Jedno tajemství vám tedy řeknu. Za chvíli mezi nás přijde svatý Mikuláš. A bylo by moc dobré, kdybyste znali právě to jeho tajemství. 

Mikuláš opravdu kdysi dávno žil. Narodil se do bohaté rodiny, mohl si užívat bohatství. Ale také viděl, že hodně lidí potřebuje pomoci. Poznal, že když lidem pomáhá, má z toho on sám velkou radost. A ještě větší radost mu dělalo, když ho při tom nikdo neviděl. Chtěl pomáhat tajně a to je to jeho tajemství. 

Mikuláš byl hodně štědrý a všichni to viděli i na jeho životě, i když ho při tom rozdávání dárků nikdo neviděl. Přesto si to o něm potají povídali. 

A to, že se stal biskupem, tedy zastával vysoký církevní úřad, to nebyla žádná protekce. Lidé chtěli, aby je právě Mikuláš učil žít dobře svůj život. 

 

Tak děti také vy se můžete učit dělat dobro dobře – pomáhat tak, abyste z toho měli sami radost a nemusí vás při tom každý vidět.

 

A co anděl a čert? Každý má anděla, který nás nabádá k dobrému. A na čerta pozor! Když vás vede ke zlému, vždycky z toho vznikne nějaký průšvih!

 

Tak co děti! Už znáte tajemství svatého Mikuláše? Tak ho pozveme mezi nás i s jeho doprovodem.

Zobrazeno 641×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio