Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Střípky z poutě do Říma - hlavně fotky, videa, zážitky

Takže nejprve moje první návštěva Říma na poděkování za 30 let života, ač v r. 2009 už mi bylo skoro 31:

https://www.signaly.cz/fotky/24864

https://www.signaly.cz/fotky/24875

https://www.signaly.cz/fotky/24877

https://www.signaly.cz/fotky/24888

Tak, teď si odpočněte chvíli do fotek, budou zážitky z první oficiální návštěvy, kdy jsem se jel do Říma i vyzpovídat svému zpovědníkovi, který tam studoval a který mě konec konců pozval. Byla nás jen malá ministrantská výprava. Na národní pouti to byl velký rozdíl, když je poutníků 5 nebo 40. V každém případě každá návštěva Říma byla zcela vynikající a určitě se zase někdy nechám nalákat znova. Tak tady ten článek z r. 2009: https://vvrh.signaly.cz/0903/putovani-v-rime-28

 

To jsou tedy střípky historie a nyní střípky aktuální, které ještě nejsou ukončené a jistě je ještě opatřím komentáři:

 

Takže nejprve střípky malé, focené mobilním telefonem: https://www.signaly.cz/fotky/76749

 

Logicky za nimi následují střípky větší, focené fotoaparátem jisté značky: https://www.signaly.cz/fotky/76758

 

A to ještě není všechno, bude zde kopie deníku, který jsem si každý den vedl:https://www.signaly.cz/fotky/76899

 

No a teď si můžete něco poslechnout a prohlédnout:

 

Začneme sv. Vojtěchem:

Pokračujme generální audiencí papeže Františka, jeho katechezí, kterou potom rozebíraly jednotlivé jazykové skupiny. Katecheze je zachycena v Polštině, česky se nepřekládala.

Během audience papež František promluvil k Českému národu Italsky, následně to bylo přeloženo do našeho krásného rodného jazyka:

A jak to bývá vždycky na konci, papež František po modlitbě Otče náš žehná. Otče náš latinsky se líbil i dětem v náboženství.

No a vrcholit budeme samozřejmě sv. Anežkou, resp. litaniemi k našim českým patronům, kterými začínala poslední mše sv. v Lateránské bazilice ke cti sv. Anežky.

No a protože byste mohli mít pokušení trávit u počítače dobu delší, než je zdrávo, tak pro dnešek končíme. Děkuji za případnou pozornost.

Zobrazeno 807×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio