Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Z misijní neděle misijní klubka

20. 10. 2019 21:15

Po letošním farním táboře v Partutovicích, kde pravidelně každý rok ve velkém slaví misijní neděli a nějakou dobu zde bylo misijní klubko je ve mně stále ještě misijní nadšení, vnímám, že bychom měli více zapracovat na předávání víry v rodinách a jednou z možností je také děti vést k misiím a k vnímání, že i ony mohou pomáhat. 

Výzva otce arcibiskupa Jana byla tedy v tomto směru velkým povzbuzením a v neposlední řadě také to, že papež František si přál misijní měsíc říjen a jako vrchol prožívání misijní neděle.

Farním táborem to tedy u nás začalo a na začátku října bylo potáborové setkání opět v Partutovicích, kde jsme si misie opět mohli připomenout. Také v Partutovicích jsme se řádně připravili na misijní neděli v rámci 1 hodiny náboženství a totéž jsem udělal i v Potštátě. V Drahotuších jsem děti pozval na misijní most modlitby v pátek 18.10. v 16:00, abychom si též misie připomněli.

V Partutovicích letos navíc připravili v kostele na tuto neděli také misijní krámek a pozvali jsme celou školu, z nichž některé děti pozvání přijali a opravdu přišly. Také potštátská příprava misijní neděle měla své plody a děti přišly a přinesly všechno, co jsme si domluvili na faře, že budeme potřebovat.

A tak po misijním kázání byly i připravené misijní přímluvy, do kterých se děti zapojily také tak, že přinesly symbolickou připomínku pronesených proseb a nakonec dary ke mši svaté.

V Infolistu farnosti jsem také povzbudil děti i rodiče k účasti na misijních klubkách a věřím tomu, že to bude mít konkrétní pastorační účinek. 

"Díky všem dětem, které se zapojily... myslím, že nic nebrání tomu, abychom se v našich farnostech začali scházet k misijnímu klubku..."

Jeden konkrétní ohlas přímo z našich farních stránek: https://www.farnostdrahotuse.cz/2019/10/20/misijni-kramek-v-partutovicich/

A jak oslavujeme misijní neděli v Partutovicích, můžete se podívat na video. Je to každý rok originální, ale letošní jsem nenatočil:

 

Zobrazeno 817×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio