Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

25 let denní modlitby růžence

Tak před 7 lety se stalo to, že na výročí 18 let jsem převzal Antiošácký živý růženec. A protože jednoduchá matematika říká, že 18 + 7, tak jistě tušíte, že jde o výročí, které bude za 25 dní od chvíle mého vědomého a dobrovolného rozhodnutí modlit se denně 5 desátků růžence.

Tehdy jsem o tom napsal toto: https://vvrh.signaly.cz/1210/18-let-ve-spolecenstvi.

Doba se posunula o 7 let a co bych napsal teď?

Denně se modlit 5 desátků růžence zbožně a krásně je opravdu dřina a tuto dřinu je třeba vykonávat s láskou, jinak se dá těžko vytrvat. Je mnoho lidí, kteří po 25 letech vzdali kde co. Někdo vzdává po roce, někdo za minutu, někdo vytrvá 50, 60 i 100 let.

Mé momentální zkušenosti jsou něco přes 41 roků a za tu dobu bych si měl uvědomit, že mi Pán dal a já vytrval na tomto světě s tím, že mu chci být věrný a vytrvat dál až do konce života a po celou věčnost.

Moc dobře si uvědomuji, že na to nemohu být sám, že potřebuji společenství, že potřebuji Matku církev a že potřebuji Matku Boží!

Jo, jak hezky se tyto řádky píšou, ale naplnit je skutky už není vůbec žádná sranda.

Na začátku je nějaké rozhodnutí, které se nějak stvrdí a pak je potřeba to rozhodnutí naplňovat ve svém životě a naplňovat ho věrně. 

A musím si být vědom i svých slabostí, i toho, že to občas zkazím, zničím, pošlapu a pak se zase s pokorou vrátím a opravím s Boží pomocí, co jsem pokazil. Z vlastní vůle bych na to neměl, potřebuji společenství, církev, rodinu i Pannu Marii. Vrhat se do náprav vlastním umem vede ještě k větším škodám.

A tak mi nezbývá, než děkovat Bohu a prosit o vytrvalost.

A když se mi někdy nebude chtít nebo se budu zdráhat, ať mám od Boha tu milost, abych se dostal na přímluvu Panny Marie opět na správnou cestu.

Není to jednoduchý, ale je to vynikající. S Bohem a s Boží Matkou není čeho se bát.

Je to nedokonalý, ale asi tak...

Zobrazeno 648×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio