Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Tábor ministrantů na Šumavě

19. 7. 2019 21:59
Rubrika: Tábory a akce

Skoro si říkám, že je velká škoda, že jezdím na tuto pouť bez našich ministrantů. Nicméně mezi ministranty se cítím jako doma a zatím kamkoliv jsme jeli, byla to vždy vynikající parta kluků. To se dá říci i o letošním ročníku, kdy jsme si společně procestovali českobudějovickou diecézi, letos spíše menší poutní místa, ale o to zážitkovější. 

První zastávka byla v Netíně u Velkého Meziříčí, odkud jsme pokračovali do katedrály sv. Mikuláše v Českých Budějovicích a do klášterního kostela, pak jsme se ubytovali v Ktiši, což je místní diecézní centrum života mládeže - zlaté naše Rajnochovice, ale i přesto krásné místo. Kluci si mohli trochu zažít prostředí, kde jsou jen velmi malá společenství věřících a trpí velkým nedostatkem kněží.

Na táboře jsme nedostatkem kněží zrovna netrpěli a je vždy velkým přínosem, že ministranti mají možnost v jednom dni se všichni vyzpovídat a při každodenní mši svaté jít ke sv. přijímání. Pravidelně jsme se odevzdávali Pánu v modlitbě, denně se modlili růženec a korunku k Božímu milosrdenství. Je to ministrantský tábor a rozhovor s Bohem k tomu nejen patří, ale je každodenní radostí. 

Putovali jsme po stopách sv. Jana Nepomuka Neumanna, tedy i v Prachaticích, též ve Stržínské kapli, kde jsme měli mši sv. v přírodě a v den, kdy jsme měli táborák, jsme měli také 20km horským terénem na Třístoličník a šli po státní hranici, takže občas v Německu a pak zas v Rakousku. Pouť jsme završili v klášteře Zlatá Koruna a u Devíti křížů.

Bylo 41 vynikajících ministrantů olomoucké arcidiecéze, 5 kněží, jáhen, pan řidič, zdravotnice a 4 členná parta, která se starala o proviant. Ještě teď si skoro všechny pamatuji jménem, ale radši mě nezkoušejte. 

Fotky z 1. a 2. dne: https://www.signaly.cz/fotky/75619

Fotky 3. a 4. dne: https://www.signaly.cz/fotky/75621

Zobrazeno 666×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio