Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Proč píšu blog

4. 7. 2019 7:20
Rubrika: Jen tak

Toto je můj první blog a tuším, že třetí jeho název. 

Jsem člověk, který se občas potřebuje vypovídat a tak náměty přichází přímo ze života, tak jak je to v názvu: "Já za to nemohu..."

Deníky jsem si psal často a dosud se k nim rád vracím a když jsem si založil blog, většinu deníků jsem přepsal právě sem, protože blog je trvanlivější, než papír a lze v něm také upravovat podle potřeby. Ale knížky čtu raději z papíru, než z počítače.

Tento blog už má hodně článků, některé už zub času poslal do historických sfér, že si říkám, "jak jsem toto mohl napsat." Ale, "co jsem napsal, napsal jsem." Většinou nemažu, i když vidím, že to za moc nestojí.

Výhoda blogu je, že když potřebuji, tak mě povzbuzuje. Když si občas procházím v administraci blogu a vidím množství přečtení a sleduji názvy jednotlivých příspěvků, někdy se moc divím, jak to může někdo číst a pak se do toho sám začtu a opět mě to povzbudí a posune.

Na Signálech mám velice rád výběry z blogů, protože občas mě nakopnou a občas taky pěkně naštvou, když je tam někdy něco, co se nedá číst a podobně v soutěži o blog roku se nacházejí i blogy, které podle mne nestojí za to ani otvírat (přiznám se, že jsem alergický na červenou barvu, takže kdo má červený blog, má skoro jistotu, že ho nebudu číst). 

Ne, není to tak dramatické, jak píšu - jako knihkupec bych měl umět přečíst všechno, ale ne na všechno mám trpělivost. Třeba mám velice rád nekatolíky, velmi si jich vážím, ale někdy "námitky odpůrců jsou směšné, proto se jimi nebudeme zabývat" (to ovšem není můj citát, to mám z fakulty a moc se mi to líbí).

Většinou se snažím psát to, co jsem ještě nepsal, ale opakování se asi nevyhnu, neboť každý prožitek je originální a neopakovatelný. Chci být originál, ne kopie něčeho.

Když se někdy náhodou na Signálech dostanu do výběru blogů, poslední dobou mě to spíše naštve (pozitivně myšleno, smajlíky ode mne nečekejte - ty nemám rád), jak tam může někdo navrhnout takovou hroznou četbu, jako je můj blog. Čtenář si zaslouží číst kvalitní literaturu a ne kdejaký brak. Většinou se však snažím přemýšlet o tom, co tím autor myslel, že mi udělil někdy i pár dní slávy a vyšší číslovku přečtení, než je pro mé články obvyklé. 

Konec konců: "Já za to nemohu, to někdo jiný..."

Zobrazeno 5076×

Komentáře

dromedar

"blog je trvanlivější, než papír"

Nevěřte pověrám. Vývojáři postupně prásknou dveřmi, zároveň jako na potvoru Signálům vyschnou zdroje financování a jiné se (z jakého už důvodu) nepodaří sehnat, a do roka je v prachu Váš blog i deset let historie celých Signálů.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

To by bylo nemilé

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio