Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Povzbuzení otce Pavla ze semináře

Asi by si má krátká cesta ke stavu vznešenějšímu, než stav levitů, zasloužila vlastní rubriku nebo štítek. Ale tento blog má rubrik už hodně a štítky moc nepoužívám, tak kdo chce, ten si to najde a přečte.

Z článku NE či ANO (https://vvrh.signaly.cz/1906/ne-ci-ano)už stejně víte všechno a protože mé rozhodování souvisí s CMTF, řadím všechny články k otázce trvalého jáhenství do této rubriky. Jsem moc rád, že budu pokračovat ve studiu a dá-li Pán, budu ho moci dokončit k magisterskému vrcholu.

Jsem rád, že jsem a pracuji v církvi, protože se zde vše dělá s velikou laskavostí. 

Když jsem ještě po maturitě hledal práci, setkal jsem se často s tím, že mnozí zaměstnavatelé si dělali ze mě jako žadatele legraci, dávali mi pocítit arogance a podobě, že jsem někdy velmi nerad si šel na nějaké místo pracovním úřadem nabídnuté. Jak mnohem raději bych z úst těch ředitelů slyšel NE, než teď nemůžeme, zavolejte tehdy a tehdy. 

Samozřejmě setkal jsem se občas i s normálním přístupem, kdy mě ne či v jednom případě ano bylo řečeno jasně, srozumitelně, bez nadbytečných emocí.

Když mi bylo řečeno NE v církvi, bylo to vždy s velkou láskou a starostlivostí a tak to bylo i s přijímacím řízením k trvalému jáhenství. 

Bylo mi řečeno, že rozhodnutí přijde za týden a skutečně přišlo poštou do vlastních rukou, ale do trvalého bydliště. Nebyl jsem doma a pošta netrefila správně, žádné oznámení, že mi něco přišlo mi nebylo účinně doručeno, ale za to nemůže církev. Onen dopis, který se mi dostal do rukou až dnes, má správné datum 13.6. 2019, tedy přesně tak, jak mi komise sdělila.

Nepřijetí jsem se dozvěděl telefonicky z úst otce Pavla a velmi starostlivě. Pak se dopis vrátil zpět do semináře jako nedoručený a o. Pavel mi opět zavolal tázaje se, na jakou adresu má dopis poslat. Hned tak učinil a já jsem si ho dnes mohl přečíst a byl jsem velmi potěšen a povzbuzen jeho obsahem. 

Bohu díky za naše představené, kterým záleží na tom, aby se Kristovo evangelium šířilo. Slova z dopisu klidně sem můžu přepsat, neboť mě velmi povzbudila a jasně ukázala směr, kterým se mám podle mínění církve ubírat. Dovolím si ocitovat jen závěr (před tím jsou napsány i důvody a prosba bych skutečnost nepřijetí sdělil těm, kteří k tomu měli co říci):

..."Děkuji Vám za Váš zájem a velkou lásku k církvi, o které jsme se v přijímací komisi mohli dočíst z testimonií a poznat ji z přijímacího pohovoru. Prosím Vás, pokračujte dál ve službě Bohu v církvi jako laik podle potřeby v místě Vašeho bydliště a v místech, kde sloužíte. Buďte dál užitečným a spolehlivým spolupracovníkem svého kněze a kněžím, se kterými se setkáváte. ..."

Na tuto výzvu rád odpovídám ANO a děkuji Bohu i církvi, že mi doporučili cestu kudy jít dál.

Zobrazeno 893×

Komentáře

Leňouš

Jsem rád, že jsem a pracuji v církvi, protože se zde vše dělá s velikou laskavostí.. Tak Vojto, tuto větu adi nikdy nezapomenu a budu na to vzpomínat, az budu ja sama nadávat na cirkev nebo uslyším od někoho jiného argumentovat, co je v církvi špatně...

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Díky. Ano, je to tak, a dělá se to s pohledem na Krista a to je na tom to fascinující.

Ono v reálu je v církvi mnoho chyb, protože jsme lidé s chybami, ale církev je svatá a každý věřící by se měl snažit o svatost vědom si svých slabostí.

Kdysi jsem měl v semináři kamaráda a také si pamatuji jeho větu, kterou teď z vlastní zkušenosti mohu potvrdit:

"Za těmito zdmi sídlí Bůh." Mnoho lidí, zvláště mužů, zde hledá a jde za Boží vůlí a Bůh jim neodmítá požehnání a prostřednictvím představených je vede a ukazuje jim cestu k povolání.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio