Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

"Dobrý den, pane faráři!"

Dnes se rozbíhá drahotušská pouť ke sv. Anně. Ještě ani pořádně nezačala, však slavnostní mše svatá a svátostné požehnání bude až zítra.

Většinou jsem touto dobou býval na Antiochii, poslední roky však zůstávám v Drahotuších a v sobotu i neděli se několikrát za den projdu po pouti, v jednom z těch dní také se svými příbuznými, letos to bude zítra. 

Občas si o. Radomír, místní pan farář, stěžuje, že není zdraven tak často, jak by se slušelo. Já tuto zkušenost, bohužel, nemám, tak nevím, co mu na to říci.

Nevím, jak se přesně zdraví pastorační asistent, protože se velmi často setkávám s tím, že mám originální povolání a "Dobrý den, pane pastorační asistente" je strašně dlouhý pozdrav. Tak se při setkání většinou zkracuje na "Dobrý den" z mé strany a z adekvátní odpovědí pozdraveného, když je to žena, starší či významnější osoba. 

Naopak, když jsem zdraven, často slyším od dětí adekvátní "Ahoj!", ale také u jiných, i dospělých, ono "Dobrý den, pane faráři." Na to druhé se samozřejmě ohrazuji, pokud mám čas tak učinit, ale někdy, zvláště, když jsem na kole a spěchám, stihnu sotva odpovědět ono slušné "Dobrý den."

A tak čas pouti je pro mě velký čas setkávání a nevím, čím to je, neuniknu pozornosti mnohých a mám co dělat, abych odpovídal správně.

Velmi mě těší, že jsem vnímán, ale nevím, čím si to zasloužím. Jsem jen malý, obyčejný, nenápadný, nedokonalý, nevýznamný tvor. 

Zobrazeno 704×

Komentáře

ZelenýBanán

Pane asistent, buď rád, že jsem toho času v Polsku. Jinak bys se mnou musel na kolotoč.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ahoj Leni, škoda, dnes už tu kolotoče s jistotou nemáme.

ZelenýBanán

Vojto, však ty mi to vynahradíš. Jen se nesmíš v té sakristii zdržovat tak dlouho. ;)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio