Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Noc kostelů

Noc kostelů je komunikaci mezi katolíky, jinoverci i nevěřícími. Když jsem se jí účastnil ať už už jako organizátor nebo účastník, že bylo to vždy v katolické kostele, že včera tomu bylo taky tak v Partutovicich, ale potom jsem přejel do Drahotuse do husitského sboru, že kde po zvonění zvonu Tomáš G. Masaryk začali děti z klavírního studia Ostrůvek snů se svým vystoupením, které bylo velice vynikající, načež paní fararka krom uvádění nás naladila příběhem a pak zazněla filmová a populární hudba, pak další příběhy a po dvou hodinách, že když byl kostel po celou dobu naplněn až po okraj zahrála vedoucí Ostrůvku na místní harmonium a paní fararka všem podala ruce. V programu byl i husitský strom, který na kterém byly citáty husitských velikánů, které pak budou i na ekumenické bohoslužbe na začátek prázdnin a Bible od Gedeonu. Podpořili to je představitelé města a přišlo mnoho lidí, kteří mnozí i proto, že tam nikdy nebyli a také naší ministranti, farníci, děti, rodiče, mládež, mladí, starší a všichni, kdo by by byli na mši svaté, která byla přeložena na jiný termín, který protože na noc kostelů byla v Partutovicich, kde program byl mnohem duchovnejsi, jak to vyžaduje prostředí katolického kostela. V husitské kostele jsem moc nerozjimal, spíš jsem přemýšlel, jaký by to byl dobrý kulturní dům pro Drahotuse, které nic takového nemají. Ale přece jsme byli v kostele, že kde však už málo se konají bohoslužby a s velmi malým počtem lidí, což neplatí, když je pohřeb, ekumenická bohoslužba nebo včera noc kostelů. 

Zobrazeno 600×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio