Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Na Pannu Marii Fatimskou narozeniny a křest

Před 70 lety, přesně v den 32 let od zjevení Panny Marie ve Fatimě se narodil můj tatínek. To bylo tedy 13. května (1917 - 1949)

Nevěřím na náhody a tak ani narození mého tatínka nebylo zcela náhodou ten den. Bůh to tak chtěl, aby přesně o tomto dni slavil své narozeniny a Panna Maria si to také jistě přála.

V roce 100. výročí jsem byl ve Fatimě osobně, před tím od 26.10. 1994 jsem se stal členem Rodiny Neposkvrněné a od té doby každý den je za mě a každého člena společenství slavena mše svatá. Od té doby jsem se snažil o denní modlitbu růžence a až poslední rok a něco mohu říci, že se mě to relativně daří. Chvála Kristu a Panně Marii!

Také není náhodou, že jsem byl obmyt křestní vodou o slavnosti Seslání Ducha Svatého v r. 1978, 1 den a 61 let po tom, co se Panna Maria ve Fatimě zjevila třem dětem. 

Církev zkoumala to zjevení a uznala za věrohodné.

A jelikož žádný den není dílem náhody, ale každý je vedený rukou Boží, věřím tomu, že jsme takto pod ochranou Panny Marie.

Sny, které si převážně pamatuji jsou o růženci. Dnes jsem měl sen a v něm jsem růženec rozjímal, rozjímal jsem většinu tajemství, ne úplně všechna. To je ovšem jediná věc, kterou si z toho sna skutečně vybavuji. Přál bych Vám takové sny více, než noční můry, které si občas musíme prožít. 

Proč se nám zdají sny, to je velká záhada, ale takové jsou opravdu blažené. A musím říct, že takový sen se mi nezdál úplně po prvé, ale nezdávají se ani pravidelně, snad vůbec ne každý rok sic některý vícekrát, letos po prvé.

Zobrazeno 667×

Komentáře

Ferenc

Díky za svědectví.

Když vidím (nebo slyším) Chvála Kristu a Panně Marii tak se mi ježí chlupy na zádech. Chápu zbožnou motivaci těch co to říkají, ale můžeme v tom vidět stavění Panny Marie na roveň Kristu. A to je teologicky špatně. Panna Marie není bohyně.

Trůne moudrosti, oroduj za nás.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ano, ti, kteří tak zdraví, to zpravidla vědí, ale nemusí to nutně chápat ten, který je zdraven. V tomto případě je to však vyjádření chvály Kristu i Panně Marii tak, jak jim náleží.

Ferenc

Panně Marii nepřísluší chvála, adorace je vyhrazena Trojjedinému Bohu.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Však samozřejmě, každému, jak přísluší.

Správě by se mělo říci díky Panně Marii, resp. díky přímluvě Panny Marie, které její Syn nic neodepře, ale to by bylo dlouhé. Je to myšleno přesně tak, jak se kdysi zpívalo ve svatováclavském chorálu: "Kníže, smiluj se nad námi!" Nejde o žádný bludný úmysl, jen roztomilou lidovou zbožnost.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio