Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Dostal jsem pozvánku

Na každou pozvánku je potřeba odpovědi a Božím věcem se sluší odpovídat jasně, jak odpověděla Panna Maria.

Panně Marii je zasvěcena Antiochia, ale následovat Pannu Marii není tak jednoduché. Panna Maria se Bohu odevzdala bez podmínek, my máme svoje podmínky, Antiochia má také své podmínky, ale velmi důležitá je výzva, na kterou je potřeba odpovědět oním Mariiným ANO: "Jděte do celého světa a hlásejte evangelium."

Tato výzva je pro mě aktuální v obecné rovině a denně se ji chci snažit s Boží pomocí naplňovat. Antiochia zve ke konkrétní pomoci do konkrétní farnosti, ostatně - www.antiochia.cz

I já jsem dostal pozvánku, sic jsem Antiošácký důchodce, neboť už se nevejdu do věku 35 let, ale jak jsem trochu vypozoroval, už nemám tu tělesnou živost, jak mě na jedné Antiochii - ve Václavově u Bruntálu 2009, tedy v 31 nazvali: "Děda Antiošák". Bylo to velmi trefné a jako "děda" jsem vedl turnusy v letech 2012 - 2015, kdy v Horním Újezdě po 20 Antiochiích už jsem cítil, že je vhodná doba i na "Antiošácký důchod", tak jsem ještě po dva roky se účastnil Antiochie s vědomím jejího šéfa, který má k tomu pověření od o. arcibiskupa, jen tak volně (ten poslední rok jen jako pastorační asistent farnosti, kde se Antiochia odehrávala).

Pozvánka, kterou jsem dostal, je pozvánkou pro mě zvláště v modlitbě, ale snad dá Pán, abych se mohl na Antiochii letos alespoň podívat (loni mi to po prvé nevyšlo) a povzbudit svou víru či víru místních křesťanů, pokud mi to bude dovoleno (bez dovolení bych tak nečinil).

Když se však podívám na stránky Antiochie, vidím, že zatím tam není přihlášeno mnoho lidí. Je potřeba dělníky pozvat na žeň, aby bylo dostatek dělníků. A jelikož jsem zažil 22 Antiochií na vlastní kůži, mohu a chci to všem mladým doporučit, aby do toho šli a odevzdali se Pánu už pouze na 10 dní. Když jsem Antiochii začínal, bylo těch dní, kterou jsme mohli dát na tyto misie 17 tak, že pokryli celé prázdniny.

Tak nebojte se a přihlašte se! Já se rád budu modlit a mnohá společenství také. 

Máme i Antiošácký živý růženec:https://www.signaly.cz/antioruzenec

Kéž Pán žehná všem, kteří se rozhodnou dát mu své ANO. 

Zobrazeno 633×

Komentáře

kacarovi3

Bůh nemá rád v lidech vlažnost. Proto si Ježíš vybírá lidi na svou žeń i z nepřátelských táborů. kteří nám pozorně naslouchají a přemýšlí, jak nás v debatě položit na lopatky. Má smysl se s nimi přít? Dojde k obrácení názorů a k opravdové víře v Boha? Je snadnější probudit k živé víře vlažného Katolíka? Je lépe se věnovat ateistovi? V každém případě je Antiochie pro každého zájemce o víru. Proto se na akce ve vesnicích zvou všichni.Jen živá víra je schopná poutat zájem ostatních. V mladých lidech ta živost a plnost je. Utvářet z nich živé společenství je zkušenost na celý život pro každého jednotlivce. Proto fandím Antiochii a věřím, že má pro mnohé obrovskou hodnotu. Té se žádná vysněná dovolená u moře nevyrovná. Být mladík, tak neváhám ani chvíli. Neváhejte! Pavel.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ano, třeba sv. Pavla. Nám však nemá jít o obrácení názorů, ale srdcí. Za každého se k obrácení musíš modlit a chce-li to Pán, otevře mu srdce - v tu chvíli je jedno, jestli jde o vlažného ve víře či horlivého protivníka, o ateistech ani nemluvě - věnovat se musíš všem, abys stůj co stůj zachránil aspoň některé. Velmi krásně píšeš, že živá víra může probudit zájem ostatních. Díky, Pavle, za tvůj příspěvek.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio