Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Záložka pro žáky

Jako správný katecheta si pravidelně každé pondělí chystám hodiny náboženství. Dnes už pomalu přichází na svatý týden, který začne sice až za 14 dní, ale do té doby bych ještě rád stihnul s dětmi nacvičit křížovou cestu a probrat poslední večeři, kterou si každý rok také připravujeme na setkání katechetů, takže již dnes budeme brát události svatého týdne. 

Před několika lety jsem si naskenoval pracovní listy 1., 2. a 3. třídy, z nichž celou 2. třídu mám již vymalovánu a z toho zpracované omalovánky. S pracovními listy 1. třídy nepracuji moc rád, mnoho věcí mi z tama nevyhovuje pro výuku, ale některé, které mám také vymalované, jsou dobré.

Když jsem se tedy dnes díval na zpracování svatého týdne, oslovil mě list 23 z látky 1. ročníku, nicméně jsem si ho musel upravit, neboť normálně by mě neoslovil. Děti by si podle původního scénáře měly vystříhat ty obrázky a nalepit na nějaký kalendář, který stejně moc vídat nebudou. Tak se ptám někdy po smyslu toho zpracovávání těch listů. 

Moji žáci mají normálně sešit a já jim podle potřeby vytisknu většinou poloviční formát toho listu, který si tam nalepí a to buď v barevné nebo obyčejné formě.

Dnes však mě napadlo z toho udělat úplně něco jiného: záložku, kterou si mohou založit do knížky a občas se na to podívají. Tak jsem si tak trochu výtvarně hrál. Doufám, že děti z toho budou mít radost.

Jestli chcete, můžete si obrázky použít podobně.

Přepracovaný pracovní list, tisk na A4 (A5 by se dalo těžko vymalovat)

Původní pracovní list - 2. část (do okýnek se mají vlepit obrázky z 1. části)

Pracovní list - první část - vymalovat, vystříhnout, nalepit.

Z toho vytvořená záložka - tisk na tvrdý papír bílý nebo nažloutlý ve formátu obrázku 2 kopie na A4 

 

 

 

Zobrazeno 614×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio