Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Proč Signály ANO

26. 2. 2019 11:33
Rubrika: Jen tak

Nejsem nespokojený člověk na Signálech, i když mě někdy přijde, že se tu málo děje. Děje se tu docela dost, jen už jsem trochu jiná věková kategorie a musím se tak brát. Tím, že navštěvuji Signály taky mládnu - tento fakt docela na sobě pozoruji.

Na Signálech je mi dobře, mají mi co dát a už mi i hodně daly. Mj. byly i jedním z důvodů toho, proč jsem se vybičovat studovat teologii.

Bylo tady s kým diskutovat a pořád je. Já si při diskusích rád hraji a to mě tady celkem vyhovuje, i když tím jsem někdy jako dítě.

Okrajově využívám videa nebo fotky a zatím ještě je používám i k informacím pro mé milé farníky z Drahotuš a okolí.

Ač asi nejsem ideální bloger, mám svoje móresy, tak jeden z hlavních důvodů stále silnějších pro ano Signálům je to, že si zde mohu blog vésti, dávat sem naprosto různé svoje pohledy, někdy se i trochu vypsat. Tuto službu tak využívám čím dál tím častěji, jak jsem zjistil.

Krom toho si mohu pročítat i příspěvky ostatních, občas o nich diskutovat, inspirovat se v mnoha směrech, najít nějaké hezké akce či mám možnost na nějaké ty akce také pozvat.

Přes Signály mám možnost alespoň virtuálně poznat mnohé a s těmi všemi bych se rád setkal, s některými se setkáváme osobně běžně nejen přes jakékoliv virtuální sítě a také oni jsou pro mě důležitou inspirací a mohu se za ně i modlit.

Signály jsou pro mě měřítkem dobrého užívání sociální sítě. Jejich křesťanská identita je velice důležitá. Tato identita zde pořád je výrazně chráněna a skutečně se nemusím bát, že by zde byly nějaké nemravnosti. Žádné jsem nenašel ani nechci hledat. Nejsou tady k tomu žádné reklamy a co se zde nabízí, není nic špatného, nad čím bych musel mravně uvažovat.

Jsem si vědom toho, že Signály ač preferují hlavně Katolickou církev, neb je zde katolíků asi nejvíc, proto i ta cesta se mi zdá správná, mě také seznámili nejen virtuálně s ostatními možnými denominacemi a také na ně se rád podívám. 

Signály mají pro mě ještě mnohem víc pozitivního sic negativním se zabývat nebudu ani nechci. I tak mi to připadá docela podnětné, leč mnozí zcela správně budou mít názor jiný a trocha kritiky by byla jistě třeba, ale nejsem od vylepšování jinak, než jen rozvíjet to, co sem vkládám a snažit se vkládat jen to dobré, i kdyby mě něco štvalo.

To je na rozdíl od facebooku, kde jsem formuloval svoje pravidla na tomto blogu a zveřejnil i tam, abych byl schopen přežít. Tato pravidla ovšem používám i ve vztahu k Signálům a dodržuji je pokud možno přesně: moje-pravidla-facebooku . Jak jsem si to formuloval (a bylo to potřeba), už si na facebooku neztěžuji.

Proč to tu vlastně píšu? Možná jako obranu před možnou špatnou náladou na Signálech, ač jsem se Signály problémy neměl, nebo byly-li, byly vyřešeny ke spokojenosti.

Tak přeji všem, aby se na Signálech cítily dobře a aby Signály nebyly jejich pánem, ale dobrým sluhou a aby i skrze Signály byl někdo naladěn blíže ke Kristu, který je naše spása.

A tím by bylo rozumné končit (pochopitelně s psaním tohoto konkrétního příspěvku nikoli blogu či profilu, to obojí hodlám zachovat), byť se toho dá napsat ještě mnohem víc. 

Jo, ještě doufám, že to nebude ve výběru blogů jako levné čtivo, leda, že by výběrčí článků plnou vahou své autority, jež mu Signály pro ten úkol stanovili, považoval tento článek opravdu za dobrý. Už jsem měl několik článků ve výběru, což mě někdy potěšilo, že si mě Signály všimly, ale jindy jsem uvažoval nad tím, proč tam ten článek visí. To ale nemá být ani není kritika Signálů, ale další výhoda, že se zde cítím svobodně i se zodpovědností za to, co činím.

 

Zobrazeno 911×

Komentáře

kacarovi3

Vojto, popsal jsi i mé pocity na signálech. Jen mě mrzí chování mladých. Našel jsem tu na signálech holku z mé vesnice a nezájem o nějakou vycházku, popovídat si o životě, co chceme, o co se snažíme, kam jdeme. Možná je všechny pokazil Facebook.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ne, Pavle, nepokazil je facebook. Je to tak, jak píšu hned shora - jsme jiná věková kategorie, proto se musíme snažit těm mladším naslouchat a brát je, jací jsou. Tím také i mládneme.

Ty možná mládneš tím, že "sis našel holku." I dnešní holky rády posedí, ale každá se dívá s kým a svobodně projevuje svoje postoje, což je dobře.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio