Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Poslaná přihláška

No, už bych měl konečně nějak zkorigovat to psaní, aby mě to na Signálech nezatrhli, že píšu moc příspěvků. Moc se za to omlouvám, ale prostě mě to nedá a když jsme měli v Partutovicích setkání biřmovanců, tak mě napadlo, že bych zase o 1 nepodstatný článek rozšířil tento blog. Až budu starý, budu mít asi co číst.

Je teď takové to období rozhodování se, i náš otec arcibiskup Jan to psal nejen v dopise věřícím, který byl čten o 4. neděli v mezidobí v ohláškách. Je prostě čas rozhodovat se nejen pro vysokoškolská studia.

A tak na tomto místě pokorně prosím o modlitbu. Přiznám se, že se mě neprosí moc dobře, velmi nerad si to žádám pro sebe, ale mám k tomu mnoho důvodů. Slibuji, že to dnes nebude dlouhý, proto to také píšu později večer, než půjdu spát.

Modlitba by to měla být nějak "Za dobré rozhodování..." Víc moc k tomu se mi psát nechce, ale moje rozhodování je v tuto chvíli hlubší, než napíšu níže ono rozhodnutí, které jsem okomentoval na přípravě k biřmování v Partutovicích, kde jsem se přiznal: "Včera jsem udělal takovou hloupost. Přihlásil jsem se na pokračování studia."

Ano, chci pokračovat. Slíbil jsem to mnohým, ale nejen proto, prostě opravdu chci více do hloubky poznat církev, ve které žiji a pro kterou pracuji a chci pracovat i žít. A hlavně chci sloužit Králi králů alespoň jako ten nejnepatrnější.

Pro tuto věc jsem byl skutečně rozhodnut, že ji udělám. Ale znáte to: "Je ještě čas..." "Teď zrovna nemám čas..." "Jo, ale někdy jindy..." Ano: "Duch je ochotný, ale tělo je slabé."

Včera byl Světový den nemocných, památka Panny Marie Lurdské. V noci na včerejšek mě naráz po probuzení napadlo pokračování mé bakalářské práce. Říkal jsem si, že to není samo sebou... Bylo mi jasné, že: "Dnes to konečně udělám!"

Myslel jsem si na to. Ještě ráno jsem dopsal předchozí příspěvek na tento blog a vůbec jsem se zabýval Signálům a přiznám se, že jsem to rozhodnutí oddaloval, ale pamatoval jsem si na to, že to chci udělat právě dnes. Možná jsem měl na to myslet ještě i v modlitbě, ale to třeba doplnil někdo jiný. Za sebe se mě modlí taky špatně.

Hodina H přišla kolem jedenácté (11.2. v 11:00), kdy jsem s velkou bázní otevřel web fakulty a začal s procesem. Málem jsem přišel pozdě na náboženství v Drahotuších, kdy učím své milované děti. Jako vždycky jsem kolem toho měl několik zmatků a ještě si musím ověřit, zda jsem řádně přihlášen. Myslel jsem, že se kvůli tomu raději vydám na studijní oddělení, ale byl jsem rád a dnes tím více, čím více bylo práce jiné, že se to zmáklo pěkně po internetu a s pomocí České pošty.

Tak to by bylo všechno, co do článku, ale ještě mě čeká spousta rozhodování:

1. Ověřit, zda jsem přihlášku opravdu řádně podal

2. Připravit se na případné přijímací řízení

3. S pomocí Boží zvládnout další náročnost studia

4. Poradit se se svým zpovědníkem o tom dalším a pak o tom hovořit s dalšími, kteří k tomu mají, co říct

5. Určitě jsem ještě na něco zapomněl.

Žádný z těchto kroků neudělám bez Boha a bez církve. A tak docela potřebuju modlitbu, protože vím, že být na to sám, to bych v žádném případě nedal.

Nevím, jestli jsem napsal všechno, co jsem chtěl, ale to podstatné určitě ano.

Slibuji, že se za všechna tato důležitá rozhodování, co se týče těch důležitých kroků v životě budu modlit i také za všechny ostatní, kteří o to požádají.

Deo gratias!  

 

Zobrazeno 1386×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Svatovalentýnská a Cyrilometodějská zpráva:

Vážený uchazeči,

Vaše elektronická přihláška na:
- Škola: Univerzita Palackého v Olomouci
- Fakulta: Cyrilometodějská teologická fakulta
- Místo studia: Olomouc
- Studijní program: Teologické nauky
- Typ studia: Navazující
- Forma studia: Kombinovaná

a Vámi uhrazená splátka:...

byly právě úspěšně spárovány. Přihláška je tedy UHRAZENA.

JiKu

Tak aby se povedly i dětičky ...

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio