Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Na sv. Valentýna zkatoličtíme všechny nekatolické duchovní

Dnes máme společnou ekumenickou snídani. Shodli jsme se společeně na sv. Valentýna, protože toho slaví i parofánní společnost a zajisté i nekatolické církve na tomto svátku bezděky spolupracují.

Další pozitivní motivací v tomto směru je, že většina katolické církve na celém světě dnes slaví sv. Cyrila a Metoděje a letos tím více, že je 1150 let od smrti sv. Cyrila.

Krom toho se za chvíli sejdeme ve sboru CB, kde budeme slavit narozeniny 65. místního kazatele, které už dávno měl a jako malý dárek máme červené mešní víno, na které se již mnozí těší. Jak jsem se tak dozvěděl, tak na večeři Páně používají normálního červeného vína, takže nebude těžké je přesvědčit, že to katolické je jediné pravé, protože se zpracovává pravým způsobem.

A ač nekatolické církve běžně nectí svaté, sv. Valentýn je určitě výjímkou a mnozí jej rádi využijí jako patrona zamilovaných. Nemohou přece říci, že nežil, když jsou důkazy o jeho životě. Stejně tak nemohou říci, že nebyl sv. Cyril a Metoděj, když smrt sv. Cyrila je v Římě řádně doložena i jeho tělem. Nelze pochybovat o jejich svatosti.

V neposlední řadě máme v Drahotuších svatovalentýnský oltář, u kterého jsme se dnes modlili denní modlitbu církve a v neděli jsme vyzvali manželské páry, aby si dali políbení pokoje a předali u oltáře sv. Valentýna kytici v počtu Bohem požehnaných let jejich manželství.

O prospěšnosti slavení svátku sv. Valentýna a také svátku sv. Cyrila a Metoděje tedy není pochyb a proto by bylo vhodné, kdyby všichni nekatoličtí křesťané pokorně přijali katolickou víru, neboť jejich cesta do nebe bude tím snadnější.

Ale nelze je nutit, jen přesvědčovat láskyplnými argumenty, jako např. takto.

Zobrazeno 609×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio