Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Otevřená kaple

V říjnu a taky v květnu máme v Drahotuších v boční kapli Panny Marie Lurdské denně celý den otevřeno, aby se tam lidé mohli modlit.

Zjistil jsem, že kaple má také pravidelné každodenní návštěvníky od nejmladšího školního věku. Je tam totiž sešitek, do kterého je možné psát, tak tam psala i prvňačka Anežka: "...odepište mi." Když jsem odemykal kapli, viděl jsem sešitek na stolku. O den později byl už na klekátku. A tak jsem se rozhodl odepsat: "Ahoj Anežko. Těším se na náboženství. Vojta." A o další den později hned Anežka napsala: "Já taky."

Tak mám radost nejen z toho, že se chodí denně modlit, ale i z toho, že se těší na náboženství. A protože ji znám, tak vím, že jistě i v neděli do kostela a že ji baví i akce, které společně děláme na faře. A to je dobré povzbuzení jak pro pastoračního asistenta a katechetu, tak i pro farnost, že má děti, které se těší na setkání s Pánem Ježíšem co nejčastěji.

Zobrazeno 1080×

Komentáře

slu-nicko

To je Anežka šikovná, že už umí tak číst a psát, po 2 měsících ve škole :-)

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Jo, velkým tiskacím všechno ještě v Mateřské a stejně tak jsem ji i odpověděl.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio