Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Nový růženec

Včera byla památka Panny Marie Bolestné, ve středu před tím zase Jména Panny Marie a český kalendář psal, že Marie mají svátek. Má maminka je Marie, tak jsem ji včera pozval, abychom to oslavili a proto jsem také jel do Olomouce. Právě začal akademický rok CMTF UP v Olomouci pro dálkové studenty mší sv. veni sancte u Panny Marie Sněžné, kterou měl v 10 otec arcibiskup Jan.

Po mši sv. jsme šli s maminkou do křesťanského knihkupectví na náměstí u kapucínského kostela a pobyli tam asi 45 minut a vybrali spoustu věcí. Mamince se líbila soška Panny Marie, tak to byl skvělý dárek k svátku. Krom toho, co jsem potřeboval koupit mě po zaplacení zaujal růženec, který vyrábí sestry klarisky ze Šternberka, tak jsem pořídil i ten. Maminka z toho měla velkou radost a v poledne jsme pak pokračovali na Sv. Kopeček, abychom slavnostně poobědvali.

Již dlouho jsem si nenechal speciálně žehnat růženec, ale vždycky, když jsem si pořídil růženec k osobnímu užívání, chtěl jsem ho posvětit modlitbou všech růží růžence co nejdříve a tak jsem učinil i teď. Ač už byl pozdní večer, TV Noe vysílala zrovna Ostrov mnichů a růženec se při tomto programu modlil velice pěkně.

Vybavuje se mi sen kdysi z dětství, který se mi zdál jen jednou, ale na rozdíl od ostatních snů, o kterých maximálně vím, že se mi něco zdálo dobré nebo špatné, z tohoto si vybavuji chvíli, kdy jsem v klenotnictví a vybírám si zlatý růženec.

Na tento sen myslím velmi často a mnohem více vnímám, že s růžencem je docela spjat můj život. Pokusil jsem si tento sen vyložit i tak, že od r. 1994 (26.10.) mám zlatou knihu a jsem zapsán do Rodiny Neposkvrněné. Loni jsem byl tou dobou ve Fatimě a letos si uvědomuji, že od 1.1. 2018 nebylo jediného dne, kdy bych se nemodlil alespoň 5 desátků růžence denně, i když musím říci, že některé dny to bylo jen formální "abych se pomodlil". 

Závazek modlit se denně růženec mám od výše uvedeného data a musím říci, že se mi to většinou dařilo i před tím, ale nikdy do výše uvedeného data se mi nepodařilo nějaký ten den či dny v měsíci a často, zvláště před sv. zpovědí, i 3 dny po sobě jdoucí, růženec vynechat. Byť jsem to pak doháněl několika růženci, přece jen byly vynechané dny. 

Do včerejška mohu říci, že jsem se modlil 9 měsíců a 15 dní pravidelně růženec a někdy několikrát do měsíce, zvláště kolem prvních sobot či Fatimských dnů se mi podařilo pomodlit všechny růže.

Jsem přesvědčen, že za to nemohu já (není to jen název mého blogu), ale modlitby a přímluvy ostatních, také mojí maminky, ale jistě i Panny Marie, která mě tenkrát loni do Fatimy pozvala, abych poděkoval za úspěšně zvládnutá studia Teologie (ač tehdy jsem státnice a bakalářskou práci ještě neměl), za 20 let od maturity (to byla aktuální oslava) a také za 40 let jubilea svého života (tedy letos). 

Už vlastně od Fatimy cítím, že ač byly mnohé krize v mém studiu, spousta nejistot a problémů, cítil jsem ochranu Panny Marie a zvláště v době, kdy jsem se pravidelně modlil růženec. A ten jsem se modlil tím více i v těžkých chvílích příprav na obhajobu bakalářské práce a státnice.

Bohu díky a Panně Marii! A taky moji mamince a všem ostatním za vynikající přímluvy. Za vše, co dobrého dělám mohou všichni ti, kteří mě drží na modlitbách i ti, kteří se za mě přimlouvají v nebi.

Zobrazeno 763×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio